avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociati SRL in litigiu la Tribunal & Mandatul ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociati SRL in litigiu la Tribunal & Mandatul administratorului expirat pe durata procesului

Un SRL are trei asociati X, Y si Z (care era si administratorul sociatatii). X unul dintre asociatii SRL-ului a intentat proces celorlalti doi asociati dorind sa se retraga din societate si sa-i fie restituit aportul social. A incercat pe cale amiabila si nu s-a putut. X este nemultumit si de proasta administrare a societatii, ceilalti doi asociati i-au falsificat semnatura pe mai multe acte si din 2009 nu i-au prezentat niciodata bilanturile contabile.
Procesul de retragere a asociatului X din societate a inceput de asta toamna si se pare ca mai dureaza. De trei luni ne chinuim sa finalizam expertizele. Intre timp mandatul lui Z (administratorul) a expirat, iar X nu a semnat prelungirea mandatului acestuia (nu a fost convocat in scris, ci telefonic, Z i-a spus sa se duca la Registrul Comertului si sa semneze).
Pe de alta parte datorita proastei administrari firma are datorii mari (are sechestru asigurator pus pe bunuri), iar X (cel care i-a actionat in instanta pe asociati) nu vrea sa raspunda material pentru fraudele facute de asociati. In 2009 cand le-a predat gestiunea celorlalti doi firma nu avea nici o datorie.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. - ce se intampla in continuare, daca SRL-ul nu mai are administrator, poate fi dizolvat sau lichidat?
2. - poate fi pus X sa raspunda material pentru fraudele facute de ceilalti doi asociati?
Cel mai recent răspuns: MDP LAWYERS , Avocat 16:51, 14 Mai 2013
1. da
2. cat timp e asociat daca nu are dovezi ca el nu s-a mai ocupat de societate da va raspunde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura cu drept de administrare oanamustatea oanamustatea buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu o problema si anume, daca X si Y detin o SRL care devine inactiva. X pleaca in strainatate si face o procura cu drept de ... (vezi toată discuția)
Retragere voluntara din functia de administrator leobmi leobmi La multi ani! Speta: - SRL 3 asociati unul din ei este si administrator Problema : - administratorul care este si asociat nu m-ai vrea sa fie ... (vezi toată discuția)
Executare silita de catre ceilalti asociati a unui asociat retras din srl-ul pe care l-au avut impreuna diana_2012 diana_2012 X (35%), Y (35%), Z (30%) erau asociati in urma cu 2 ani la firma XYZ SRL, si aceiasi X (30%), Y (30%), Z (30%) impreuna cu W (10%) erau asociati la XYZW SRL. ... (vezi toată discuția)