avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Procura cu drept de administrare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Procura cu drept de administrare

buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu o problema si anume, daca X si Y detin o SRL care devine inactiva. X pleaca in strainatate si face o procura cu drept de administrare lui Z pentru a putea pune in activitate SRL ul. Z raspunde penal pentru activitatea intreprinsa de Y si de Z care o are in aceasta perioada de cand este semnata procura de catre notar chiar daca firma este inactiva?
Cel mai recent răspuns: oanamustatea , utilizator 13:53, 27 Noiembrie 2013
Nu inteleg foarte clar intrebarea Dvs.
Asociatii SRL-ului sunt X si Y, iar X, fiind plecat din tara, mandateaza pe Z pentru a fi reprezentat in adunarea generala a asociatilor unde se va hotari reluarea activitatii societatii. Suplimentar, prin aceeasi procura, Z primeste si mandat de adminstrare a societatii?
In cazul in care nu s-a operat reluarea activitatii SRL-ului, procura primita nu si-a produs efectele.
In cazul in care, in baza procurii primite, Z a intreprins acte si fapte de comert, fara a respecta mandatul primit, va raspunde in fata lui X pentru neaducerea la indeplinire a mandatului.
Mandatul poate fi revocat de X.
In cazul in care, Z nu a indeplinit mandatul dar Y, celalalt asociati al SRL-ului, intreprinde acte si fapte de comert (societatea avand activitatea suspendata), Y va raspunde pentru faptele sale.
Y are si calitatea de administrator al societatii?
da Y administrator. si in acest caz Z raspunde doar in fata lui X, chiar daca intreprinde fapte de comert cu Y celalalt administrator de SRL. in acest din urma caz Z si Y raspund penal?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
oanamustatea, utilizator
Z poate anula procura?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
oanamustatea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociati srl in litigiu la tribunal & mandatul administratorului expirat pe durata procesului diana_2012 diana_2012 Un SRL are trei asociati X, Y si Z (care era si administratorul sociatatii). X unul dintre asociatii SRL-ului a intentat proces celorlalti doi asociati dorind ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator Am o situatie mai dificila si ma intreb daca cineva s-a intalnit cu un asemenea caz si ce e de facut. In speta, am un administrator numit prin act ... (vezi toată discuția)
Renuntare completa la drepturi pe srl Droideka Droideka Buna seara, Firma X SRL a fost transferata de la o persoana Y la persoana Z prin cedarea completa a drepturilor de la Y catre Z. Persoana Y are procura prin ... (vezi toată discuția)