avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Doresc sa inchid PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Doresc sa inchid PFA

Buna ziua,

As dori sa angajez o firma care sa ma ajute sa inchid un PFA dar se pare ca imi este mai greu decat credeam.

Ma poate ajuta cineva cu ceva recomandari?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:25, 15 Mai 2013
Va puteti ocupa personal pentru radierea de la registrul comertului ca pfa. Mai intai sa aveti platite toate impozitele si taxele din anii precedenti. Apoi mergeti ;la registrul comertului cu toate actele de la inregistrarea pfa in original si copii dupa buleti unde veti completa un formular si plati o taxa. Apoi cu decizia primita de la registrul comertului si cu registrul jurnal de incasari si plati completat la zi, mergeti la administratia financiara si va va emite o noua decizie de impunere doar pentru perioada din acest an pana la radiere.
Acum cateva lucruri care trebuie sa le rezolvati pana sa ajungeti la administratia financiara:
- daca ati avut activitate de comert si ati folosit casa de marcat, trebuie sa predati memoria fiscala fa finante. Asta va ajuta s-o rezolvati firma de unde ati cumparat casa de marcat care va spune si ce acte trebuie sa depuneti la finante:
- sa aveti completat registrul inventar. Daca acolo aveti bunuri din patrimoniul pfa, ele vor fi vandute daca puteti sau vor trece in proprietatea dumneavoastra ca persoana fizica.E vorba de mijloace fixe si de inventar, de stocuri de marfa daca ati avut activitate de comert sau de materii prime. Deci vor fi incluse in venitul brut si in registrul jurnal de incasari si plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere pfa Adrialexandra Adrialexandra Bună ziua,am o întrebare. Care sunt pașii de urmat pt a închide un pfa? Ce fac cu stocul de marfa? Trebuie sa merg cu casa de marcat undeva?mul (vezi toată discuția)
Activitate de comert pe pfa sweet_angel sweet_angel buna ziua am si eu un pfa deschis si nu am stiut ce trebuie facut. nu m-a invatat nimeni. am avut un magazin alimentar care nu a mers. ... (vezi toată discuția)
Acte intocmite pentru pfa ralucageorgiana ralucageorgiana As dori sa aflu care sunt documentele ce trebuiesc intocmite pentru pfa. Domeniul de activitate este comert cu amanuntul (vezi toată discuția)