avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Activitate de comert pe pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Activitate de comert pe pfa

buna ziua
am si eu un pfa deschis si nu am stiut ce trebuie facut. nu m-a invatat nimeni. am avut un magazin alimentar care nu a mers. nu am decat facturile incasate pe firma si am ramas cu datorii la n furnizori la care nu le pot face fata. am luat tot de unde am avut magazinul le-am folosit acasa acele produse si nu le-am batut pe casa de marcat. ce trebuie sa fac sa nu patesc nimic? deoarece stau prost cu banii si nu am mai nimic in regula. ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: sweet_angel , utilizator 22:54, 22 Aprilie 2014
Chiar daca le-ati luat acasa si le-ati consumat, ele trebuie trecute prin casa de marcat ca venit, introdus raportul z in registrul jurnal de incasari si plati si apoi trecut in D200 si va rezulta si un impozit de plata pentru acel venit.
dar nu are nimic daca le adaug acum pe casa de marcat chiar daca nu mai am nimic la adresa unde am magazinul?ce pot face sa fiu inregula cu actele si sa nu am probleme cu anaf ul?deoarece nu am nici registrul de intrari nici registrul de la fisc
Faceti treaba cu casa de marcat iar dupa sa mergeti la finante sa depuneti actele pentru a depune memoria fiscala si a nu mai figura cu activitate pe acel punct de lucru unde ati avut magazinul. Actele necesare le obtineti de la firma de unde ati achizitionat casa de marcat.
Trebuie sa aveti cumparat, vizat de cei de la finante si completat la zi registrul jurnal de incasari si plati.
Una e sa inchideti punctul de lucru si alta e sa inchideti total/radiati de la registrul comertului activitatea pfa. Acel registru jurnal de incasari si plati si toate documentele fiscale trebuie sa le pastrati cativa ani si dupa radiere.
VA MULTUMESC FRUMOS PENTRU SFATURI.MA AJUTA FOARTE MULT!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detalii pfa PfaDiana PfaDiana Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati, pentru ca am descoperit ca nu stiu mai nimic. 1. Cum schimb sediul social la un pfa? Cum adaug un punct de lucru? ... (vezi toată discuția)
Doresc sa inchid pfa Gabi_22 Gabi_22 Buna ziua, As dori sa angajez o firma care sa ma ajute sa inchid un PFA dar se pare ca imi este mai greu decat credeam. Ma poate ajuta cineva cu ceva ... (vezi toată discuția)
Pfa dupa infiintare florinf69 florinf69 buna seara, sunt florin si vreau sa fac un PFA, ma ocup cu obiecte hand-made. am studiat primii pasi pentru infiintare, m-am lamurit. dar dupa ce am ... (vezi toată discuția)