avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum obtin un titlu executoriu?
Discuție deschisă în Executare silită

Cum obtin un titlu executoriu?

Spuneti-mi va rog... nu ma pricep deloc. Am inteles ca pentru a-mi fi aprobata o cerere de evacuare silita (sunt proprietar adjudecatar si inscris la C.F.) a unui apartament, am nevoie sa am si un "titlu executoriu".

Cum pot intra in posesia sa? Cine mi-l ofera?
Ce anume tb sa fac pentru a avea acest T.E.?

Multumesc mult.
Pe cine trebuie sa evacuati? Daca trebuie sa evacuati fostii proprietari, sau persoane care locuiesc acolo fara titlu, atunci actul de adjudecare e titlu executoriu. Nu trebuie sa faceti decat o cerere de executare prin predarea silita a imobilului la executorul judecatoresc.
Vreau sa evacuez debitoarea care a pierdut apartamentul in urma licitatiei. Eu sunt adjudecatarul. Am fost la un BEJ, insa Judecatoria mi-a respins cererea de executare pe motiv ca nu am titlu executoriu.

Licitatia a fost organizata de ANAF, motiv pentru care am primit doar un proces-verbal de adjudecare. Si se pare ca acest PV, spre deosebire de un act de adjudecare, nu este investit si cu titlu executoriu (exxecutarea silita facuta de ANAF este mai "slaba" decat cele bancare ori judecatoresti).

Motiv pentru care tb sa investesc cu titlu executor CEVA (si nu stiu ce) ca sa numi mai respinga Judecatoria actiunile de evacure prin BEJ.

Trebuia sa-mi dea ANAF-ul si acest titlu executor (ei l-au avut initial, doar au putut organiza executarea silita) si au omis? Trebuia formulat procesul-verbal de adjudecare de la ANAF mai bine, astfel incat sa contina si aceasta investitura?
Ca de multe ori, cei ce fac legile au avut scapari. Au mentionat ca procesul verbal de adjudecare este titlu de proprietate, dar au uitat sa mentioneze ca e titlu executoriu impotriva debitorilor.
deoarece codul de procedura fiscala se completeaza cu codul de procedura civila, as merge cu o noua cerere de executare prin evacuare in care as motiva pe faptul ca actul de adjudecare e titlu executoriu impotriva debitorilor, implicit si pv ul de adjudecare, este titlu executoriu. ubi eadem est ratio, eadem solutio esse debet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatia unui imobil alirvag alirvag as dori sa stiu daca dupa o licitatie se cumpara imobilul cine l-a cumparat poate avea contract de vanzare cumparare pe el? as dori sa stiu daca se poate face ... (vezi toată discuția)
Autorizare patrundere executor yamada yamada In urma unei licitatii imobiliare, adjudecatarul apartamentului castigat la licitatie cere incuviintarea executarii silite. Pe portalul justitiei vad ca s-a ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari da in judecata debitorul sau creditorul? puzuzu puzuzu Buna ziua. Ca in orice poveste cu obtinerea unui apartament prin licitatie (executat silit), exista probleme cu administratia blocului si cine tb sa ... (vezi toată discuția)