avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vesta reflectorizanta este obligatorie cand circul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vesta reflectorizanta este obligatorie cand circul noaptea pe moped?

salut am si eu o nelamurire .. am mai intrebat in stanga si in dreapta si am auzit ca vesta nu este obligatorie noaptea sa o porti ci sa o ai la tine in caz de o defectiune a motorului si ramai fara iluminare. ma poate ajuta si pe mine cineva cu un aliniat din lege in care zice k e sau nu obligatorie?? multzam fain (referitor la mopede 49cc)
Cel mai recent răspuns: drag007h_yo , utilizator 17:26, 15 Mai 2013
hg1391-raoug195

Art. 161. – (1) Se interzice conducatorilor de biciclete sau mopede:

r) sa circule fara a purta îmbracaminte cu elemente fluorescent – reflectorizante, de la lasarea serii pâna în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusa;
@cyan mersi mult omule!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vesta reflectorizanta...ziua ??? gigelas gigelas Buna seara, Azi,la pranz,un biciclist a fost oprit de politie si i s-au dezumflat rotile bicicletei,pe motiv ca nu purta vesta reflectorizanta. Ori,la ... (vezi toată discuția)
Mersul cu bicicleta Adina Estera Adina Estera Pentru a merge cu bicicleta , un copil de 14 ani are nevoie de insotitor ? (vezi toată discuția)
Proces verbal de constatare csaby2013 csaby2013 Buna dinmineata Am si eu o intrebare aseara in comuna cristesti mures pe un drum public din comuna ma oprit politia rurala eram cu bicicleta aveam lumini dar ... (vezi toată discuția)