avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rutiera cu buletinul schimbat.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rutiera cu buletinul schimbat.

Astazi am primit prin posta instiintare precum in data de 03.08.2013 am fost depistat conducand cu o viteza de 84km/h in localitatea Sinaia intr-o limita de viteza de 70 km/h pentru categoria A/B.
Aceasta "Comunicare" are in subsol un formular cu datele personale ale persoanei care a condus autovehiculul pe raza municipiului Sinaia.
Trebuie sa recunosc ca este pentru prima data cand sunt depistat de astfel de camera radar fixa si nu am fost oprit de nici un agent pentru a imi imana amenda in cauza.

Intamplarea stranie face ca exact in perioada asta sa fiu cu buletinul dat catre schimbare pentru ca riscam sa fiu cu el expirat. Am fost deja la SERVICIUL PUBLIC LOCAL COMUNITAR DE EVIDENŢÃ A PERSOANELOR PLOIEªTI, asta s-a intamplat inainte de a primii aceasta comunicare. Acum astept eliberarea celui nou in data de 23.05.2013.
Acum problema este ca in datele solicitate sunt specificate si seria si numarul C.I., eu nu am absolut nici un buletin pentru dovada.
Comunicare trebuie trimisa prin fax s-au posta in termen de 5 zile care Dispeceratul de monitorizare a traficului DN1 Sinaia.
Va rog sa imi spuneti cum sa procedez cu privire la datele personale care imi sunt solicitate, avand in vedere lipsa C.I!

Multumesc anticipat.
daca ati fost depistat in 03.08.2013 nu trebuie sa va faceti probleme. mai aveti timp sa fiti depistat.:)

daca ati fost depistat in 03.08.2012, la fel, nu trebuie sa va faceti probleme.

comunicarea trebuie facuta in termen de 6 luni de la constatare, altfel se prescrie aplicarea amenzii. din august 2012 au trecut mai mult de 6 luni.

OG2/2001
Art. 13. − (1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6
luni de la data săvârşirii faptei.


totusi, trebuie sa comunicati datele conducatorului auto conform art. 102/14 din oug 195 altfel veti fi sanctionat cu o amenda din clasa a IV a de sanctiuni.

Art.102. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
14. necomunicarea de către proprietarul sau utilizatorul unui vehicul, la solicitarea poliţiei rutiere, a identităţii persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul spre a fi condus;

comunicati politiei datele solicitate in adresa respectiva chiar si cu seria si nr CI expirate, nu are importanta acest lucru, procesul verbal trebuie sa contina datele de identificare ale conducatorului auto, adresa, CNP. pastrati o copie a comunicarii si confirmarea trimiterii faxului.

cu aceeasi ocazie faceti o mentiune pe comunicare despre prescrierea aplicarii sanctiunii amenzii conf. art. 13 din OG 2/2001. faceti o copie a plicului cu data postei si o trimiteti prin fax odata cu comunicarea ptr a dovedi faptul ca au trecut mai mult de 6 luni de la data savarsirii faptei.

in cazul in care va trimit procesul verbal il contestati in termen de 15 zile de la comunicare si anexati si copiile comunicarii, plicului cu adresa postei si confirmarii trimiterii faxului.
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2013
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia pv in 30 de zile respectiv de 6 luni ticut ticut am fost depistat pe un sector de drum nemarcat ca fiind localitate de un radar in mers(110km/h) si am fost sanctionat pt lipsa actelor si pentru viteza. nu am ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera prin posta georderik georderik am primit azi 14.05.08 o "comunicare" din 05.05.08 in care sunt anuntat ca masina a incalcat regimul legal de vitezaza in localitate si a fost inregistrata cu ... (vezi toată discuția)