avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Necesitate semnare demisie si acte necesare in cazul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Necesitate semnare demisie si acte necesare in cazul trimiterii in somaj

Buna ziua
firma face restructurari si angajatii sunt trimisi in somaj .Intrebarea mea este angajatul trebuie sa semneze demisia ? sau ce acte trebuiesc intocmite.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:28, 17 Mai 2013
ART. 71 (1) In situatia in care, ulterior consultarilor cu sindicatul sau reprezentantii salariatilor, potrivit prevederilor art. 69 si 71, angajatorul decide aplicarea masurii de concediere colectiva, acesta are obligatia de a notifica in scris inspectoratul teritorial de munca si agentia teritoriala de ocupare a fortei de munca, cu cel putin 30 de zile calendaristice anterioare datei emiterii deciziilor de concediere.
(2) Notificarea prevazuta la alin. (1) trebuie sa cuprinda toate informatiile relevante cu privire la intentia de concediere
3) Angajatorul are obligatia sa comunice o copie a notificarii prevazute la alin. (1) sindicatului sau reprezentantilor salariatilor, la aceeasi data la care a comunicat-o inspectoratului teritorial de munca si agentiei teritoriale de ocupare a fortei de munca.

Legea 53 / 24.01.2003 CODUL MUNCII – actualizata cu Legea 40/2011
Ceea ce ati postat dvs si ce este prevazut in textul de lege este in contradictie.

Textul de lege este aplicabil numai concedierilor colective , nu si celor individuale sau demisiei asa cum se mentioneaza in mesajul initial.

Legea nr.53/2003 a fost republicata in 18.05.2011 .
"' firma face restructurari si angajatii .sant trimisi in somaj ""

S-a scris la plural , este vorba de concedieri colective .
Si concedierile individuale pot fi in numar mai mare .Nu despre asta este vorba , chiar am citat textul postat de dvs .
intradevar firma face restructurari dar nu exista ctr.colectiv deci concedierea este individuala

Alte discuții în legătură

Somaj sau demisie Florentina85 Florentina85 Salut.Am si eu o intrebare si sper sa fiu cat mai explicita.L mine la firma s-au facut restructurari si astfel s-au trimis in somaj mai multi angajati...eu am ... (vezi toată discuția)
Litigiul ;conflict de munca adamdelia adamdelia Buna ziua , Ma intereseaza si pe mine sa stiu daca este vreo diferenta intre Concedierea Colectiva si Planul de Reorganizare si Modificarea structurii ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva diaconu adriana diaconu adriana Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. In data de 17.07.2009 mi s-a adus la cunostinta in baza unei decizii(preaviz) ca am fost ... (vezi toată discuția)