avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... gratar langa bloc, pe domeniu privat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

gratar langa bloc, pe domeniu privat

buna ziua.
am o intrebare va rog, am cumparat un apartament in bloc nou, iar terenul din jurul blocului este privat si fiecare vecin are o cota parte din el.
intrebarea este, este legal sa faci gratare pe el? Legea reglementeaza; "Prezenta lege reglementează activităţile de picnic, desfăşurate pe domeniul public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale.", iar la noi este teren privat (cota parte pentru fiecare locatar)
multumesc.
astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: katiac , utilizator 12:55, 28 August 2018
Cred ca va inselati ;
Terenul din jurul blocului este un spatiu public si este al primariei acest lucru este prevazut in HCLM .
Nu este legal sa faci picnic pe el si acest lucru il puteti reclama Politiei locale .
pai apare in contractul de vanzare cumparare, cum ca fiecare are cota parte vreo 70mp, din terenul din jurul blocului...deci nu e spatiu public, inclusiv, parcarea din fata, e cu cota parte.
Daca statutul terenului aferent imobilului este privat ,atunci problema cu care va confruntati se reglementreaza prin conventii asumate intre proprietarii imobilului,eventual prin decizii ale comitetului executiv - daca la nivelul imobilului este constituita asociatie de proprietari
momentan nu este formata, dar o sa urmeze.
si sa inteleg, ca prin asociatie se poate clarifica si problema asta?
Odata ce asociatia de proprietari se va constitui, alaturi de statut si celelalte documente constitutive va trebui sa creati si regulamentul de ordine interioara, concluzionand ca e vorba de un cartier rezidential, care sa cuprinda reguli si sanctiuni pentru cei ce le incalca.

Alte discuții în legătură

Gratar la bloc in curte proprietate privata. buna ziua. va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns! locuiesc ... Codrinvld Codrinvld Buna ziua. Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns! Locuiesc intr-un complex rezidential de blocuri insiruite, intr-un bloc parter+ 2 etaje. Apartamentele ... (vezi toată discuția)
Curte comuna spatiu de joaca lucian23471 lucian23471 Este legal ca asociatia de proprietari sa hotarasca amaneajarea unui spatiu de joaca si sa construiasca un gratar in curtea comuna a blocului , Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Gratar la bloc dragodado dragodado buna ziua. stau intr_un bloc care la parter are apartamente cu mici curti in care proprietarii mai nou fac gratar aproape in fiecare seara creand disconfort ... (vezi toată discuția)