avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Mostrele pot fi livrate cu factura?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Mostrele pot fi livrate cu factura?

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca exista o prevedre legala prin care mostrele se livreaza catre clienti(persoane juridice) cu un document anume. Pot fi trecute pe o factura alaturi de alte articole, insa cu valoare 0 lei? Daca nu pot fi trecute pe factura cu ce alt document se livreaza? Multumesc pentru precizari!
Cel mai recent răspuns: BG , utilizator 13:46, 17 Mai 2013
cu aviz de insotire, in care precizati pe el, ca nu urmeaza factura.

Aveti cunostinta de un act normativ care precizeaza ca livrarea se face doar cu aviz de insotire?
Sa zicem ca am un articol nou si vreau sa-l prezint celor 3000(sau mai multi) clienti . Trebuie sa eliberez 3000 de avize, in conditiile in care livrez saptamanal si oricum eliberez tot atatea facturi?
Multumesc!
Nu am inteles procedura, il luati doar sa-l prezentati clientilor si-l aduceti inapoi, sau il oferiti celor 3000 de clienti gratuit, conform acordului comercial?.Daca este varianta a doua, il treceti pe factura ca si articol si discaunt 100%.Ca baza legala aveti Codul fiscal, Art.21(2) lit 'd)
cheltuielile de reclamã ºi publicitate efectuate în scopul popularizãrii firmei, produselor sau serviciilor, în baza unui contract scris, precum ºi costurile asociate producerii materialelor necesare pentru difuzarea mesajelor publicitare.
Se includ în categoria cheltuielilor de reclamã ºi publicitate ºi bunurile care se acordã în cadrul unor campanii publicitare ca mostre, pentru încercarea produselor ºi demonstraþii la punctele de vânzare, precum ºi alte bunuri ºi servicii acordate cu scopul stimulãrii vânzãrilor;
.OK?
Da! Ati inteles bine. Este un articol oferit gratuit . Deci poate fi trecut pe factura.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz sau factura? sanducatanas sanducatanas Sunt S.R.L.Am o brutarie.La majoritatea clientilor painea o livrez cu factura.Am totusi o parte de clienti la care livrez paine cu aviz de insotire a marfii ... (vezi toată discuția)
Facturare italia cristinasova cristinasova Buna ziua! Am o nelamurire, cand pleaca marfa cu factura pentru Italia, dar aceasta marfa se incarca de la ex. Bucuresti, trebuie sa fac aviz pana la locul in ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani neincasati albualin albualin Buna ziua , As avea nevoie de un sfat , cum as putea sa procedez in situatia urmatoare : Am trimits un colet cu ramburs 0 , rambursul 0 a fost trecut din ... (vezi toată discuția)