avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... proces cu asiguratorul
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

proces cu asiguratorul

ce sanse am sa castig un proces pe care l-am intentat unei societati de asigurari care nu mi-a platit in totalitate suma reprezentand despagubirea . in cate procese i s-a dat castig de cauza reclamantuluiX-(
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:22, 23 Septembrie 2009
Depinde de probatiunea pe care o veti produce in dosar.Sfatul meu este sa angajati un avocat
angajarea unui avocat nu se justifica financiar, suma ce trebuie recuperata este f.mica .ca probe:nu s-a respectat legea 136/95 ,normele csa 8/2008 (a incadrat auto la starea cea mai proasta ,sa poata scade suma despagubirii,;eu am facut casco la aceasta societate ,(pe care am chemat-o in judecata) si mi-a evaluat auto la o suma dubla fata de cea care mi-a calculat-o ca valoare pt. despagubire.:D cred ca m-am facut inteles.
In situatia in care veti avea castig in cauza onorariul pe care il veti achita avocatului il veti recupera ca reprezentand cheltuieli de judecata, insa in situatia in care nu apelati la un avocat si nu produceti in cauza probatoriul necesar este posibil sa pierdeti
Exista si posibilitatea sa va inselati (subiectivism) in privinta dreptatii pe care o aveti si nu va e recunoscuta.
Intrucat nu vad legatura dintre S.A. din polita CASCO si valoarea "incadrarii", presupun ca este vorba de o dauna platita pe polita RCA.Pentru a va edifica,inainte de a actiona in judecata,solicitati refuzul in scris si motivat.Daca sunteti deja in instanta,-e prea tarziu sa mai primiti raspuns.O va face judecatorul pe baza probelor aduse de parat.
Retineti ca modul de evaluare CASCO difera de cel impus prin normele de despagubire RCA.
Si mai exista un aspect de apreciat: un Asigurator prefera sa ajunga in instanta pentru un refuz de plata (total) si nu pentru o suma contestata (pe drept) de catre asigurat.
sant deja la al II lea termen,nu cred ca e vorba de subiectivism ,atata timp cat S.A. a incadrat la starea cea mai proasta un autovehicul cu doar 30000 km la bord. legea il obliga sa il incadreze la starea medie de uzura .dar probabil ca S.A. stie ca diferenta fiind mica ,tot poporul renunta la judecata , numai ca eu am si timp si chef sa ma judec cu ei =D> .intr-adevar este vorba de o despagubire pe RCA,eu fiind nevinovat in accident...asiguratorul celui vinovat platind dauda...
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2009
mars_on_line, utilizator

Alte discuții în legătură

Pagubit nemultumit de despagubirea oferita de rca -dauna totala Andi Ghimisi Andi Ghimisi Am produs o tamponare in urma careia am avariat un autoturim.Socitetatea de asigurari unde am RCA-ul,conform modelului de calcul specific (vechime,km la bord ... (vezi toată discuția)
Nelamurire dosar dauna totala casco pe regres gogoletu gogoletu La inceputul lunii martie am avut un accident. Am decis sa apelez la polita Casco pe regres deoarece vinovatul era asigurat la o societate cu care service-ul ... (vezi toată discuția)
Probleme recuperare dauna.la unii dauna totala la ceilalti nu claus10 claus10 In urma cu 1 luna si jum a avut un eveniment auto.Cineva a intrat in intersectie pe rosu si m-a lovit din lateral.Tipu era asigurat la Omniasig.Am deschis ... (vezi toată discuția)