avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionarea anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionarea anticipata

am 28 de ani si 6 luni lucrati . va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de pensionare anticipata . sant nascuta pe data de 10 decembrie 1956.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2013
evabocioc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:26, 15 Mai 2013
Pensie limita de varsta: iulie 2017

Pensie anticipata partiala: numai cu conditia realizarii stagiului complet de cotizare prevazut de lege, in cazul dvs. de 30 de ani si 7 luni.
Daca reusiti sa completati acest stagiu (fie mai lucrati inca 2 ani si 1 luna fie faceti contract cu casa de pensii pe aceasta perioada), atunci veti avea dreptul la pensie anticipata partiala, cu penalizare 0,75% pentru fiecare luna de anticipare.

Pensia anticipata nu intra in discutie, va trebuie un stagiu realizat de cel putin 38 de ani si 7 luni.

Mai bine asteptati pana in iulie 2017 cand puteti iesi la limita de varsta ...Stagiul complet de cotizare este de 30 ani si 7 luni.

Tot atunci puteti iesi, asa cum vi s-a spus, la pensie anticipata partiala, daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 30 ani si 7 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata partiala ionitaaneta ionitaaneta Buna ziua, Va rog mult o consultatie privind iesirea la pensie anticipata partiala daca intrunesc conditiile si care este procentul de ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie buiavasi buiavasi buna dimineata! o femeie nascuta in nov.1956 si cu un stagiu de cotizare de 31 ani si 2 luni in ce conditii se poate pensiona, anticipat fara penalizare sau la ... (vezi toată discuția)
Pensie dumitruaida dumitruaida Sunt nascuta in septembrie 1957 si am lucrat 27 ani si 9 luni pana in prezent. Sunt inca salariata. Cand ma pot pensiona la limita de varsta si cand la ... (vezi toată discuția)