avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general T1-pierdere, cheltuieli protocol
Discuție deschisă în Contabilitate în general

T1-pierdere, cheltuieli protocol

Buna ziua,
In trimestrul I firma a realizat pierdere. Cum procedez cu cheltuielile de protocol din trimestrul I? Trec la cheltuieli nedeductibile? Este corect nota contabila: 623.1 neded.= 623, ca sa stiu exact in T2 ca in T1 cheltuielile sunt nedeductibile?
Cum demonstrez ca produsele cumparate au fost achizitionate pt parteneri de afaceri si fiecare cadou este sub 100 lei?
Cel mai recent răspuns: ContSters285233 , utilizator 08:58, 20 Mai 2013
Nu inteleg de ce sa faceti nota contabila de care vorbiti.
Sunteti platitor de impozit pe profit?
da, platitor de imp pe profit
Faceti analitic la 623.1 cu ch. prot. nededuct. sa stiti pentru. T1,daca inchideti ex. financiar 2013 pe pierdere sa stiti care este suma,daca veti avea profit poate va incadrati in limita legala si va fi deductibiula toata suma.
deci 623.1=401 cu "x"lei
Faceti o Notificare(sau Pv) cu aprobarea administratorului ca a-ti cumparat aceste produse pentru clienti ,in ce scop si suma care s-a alocat.
Si din privinta TVA-ul care l-am dedus lunar cum fac? Trebuia sa fac autofactura in martie si sa trec la tva nedeductibil? Se mai poate corecta in decontul lunii aprilie la regularizari?
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2013
ContSters285233, utilizator
Faceti acest lucu la sf. ex. financir daca e cazul.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli nedeductibile margareta teodorescu margareta teodorescu Incerc sa calculez imp pe profit pt firma la care lucrez dar cu privire la chelt. nededuct. toata lumea are o parere diferita asa ca acest mesaj pe forum e ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez ch de protocol care contine si bauturi alcoolice? nicoletaburuiana nicoletaburuiana buna ziua, Am urmatoarea situatie: directorul a fost in oras cu directorii din celelalte orase si pe langa mancare au consumat si bauturi alcoolice. La final ... (vezi toată discuția)
Pot avea protocol 12 000? analici analici Buna ziua Va rog sa ma lamuriti si pe mine 1)pot avea protocol in valoare de 12000 daca firma are profit 350 000? 2) contabila face la facturile de protocol ... (vezi toată discuția)