avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general T1-pierdere, cheltuieli protocol
Discuție deschisă în Contabilitate în general

T1-pierdere, cheltuieli protocol

Buna ziua,
In trimestrul I firma a realizat pierdere. Cum procedez cu cheltuielile de protocol din trimestrul I? Trec la cheltuieli nedeductibile? Este corect nota contabila: 623.1 neded.= 623, ca sa stiu exact in T2 ca in T1 cheltuielile sunt nedeductibile?
Cum demonstrez ca produsele cumparate au fost achizitionate pt parteneri de afaceri si fiecare cadou este sub 100 lei?
Cel mai recent răspuns: ContSters285233 , utilizator 08:58, 20 Mai 2013
Va multumesc!
Este corect nota contabila: 623.1 neded.= 623, ca sa stiu exact in T2 ca in T1 cheltuielile sunt nedeductibile?


Calculul impozitului pe profit se face trimestrial deci si calculul cheltuielilor deductibile limitat se face tot trimestrial. Daca in trim 1 ati avut pierdere si le considerati nedeductibile acest lucru nu inseamna ca in trimestrul 2 sau 3 aceste cheltuieli vor ramane nedeductibile deci nu vad sensul pt. care sa le evidetiati in analiticul contului.
Eu flosesc analitic la 6231.1 Protocol(deductibil limitat) si 6231.2 Protocol (nedeductibil, adica tutun,alcool si eventualele cheltuieli de protocol care nu pot fi justificate conform legii) acestea intr-adevar vor ramane nedeductibile pana la sfarsitul anului.
6231 si nu 623 pentru protocol deoarece folosesc 6232 pt cheltuielile cu reclama si publicitate
Dca nu ati avut create analitice si faceti inreg. de mai sus s-ar putea sa nu vi se inchida bine conturile respective(in functie de softul folosit). Va recomand sa nu folositi conturile de cheltuieli pe credit eventual faceti transferul din sintetic in analitic cu formula contabila urmatoare:
623=473 -100
6231.(1)(2)=473 100

In ceea ce priveste ajustarea tva-ului aferent cheltuielilor de protocol:
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2013
radumuresan, utilizator
Multumesc tare mult pt lamuriri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli nedeductibile margareta teodorescu margareta teodorescu Incerc sa calculez imp pe profit pt firma la care lucrez dar cu privire la chelt. nededuct. toata lumea are o parere diferita asa ca acest mesaj pe forum e ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez ch de protocol care contine si bauturi alcoolice? nicoletaburuiana nicoletaburuiana buna ziua, Am urmatoarea situatie: directorul a fost in oras cu directorii din celelalte orase si pe langa mancare au consumat si bauturi alcoolice. La final ... (vezi toată discuția)
Pot avea protocol 12 000? analici analici Buna ziua Va rog sa ma lamuriti si pe mine 1)pot avea protocol in valoare de 12000 daca firma are profit 350 000? 2) contabila face la facturile de protocol ... (vezi toată discuția)