avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incadrare fara marire salariala
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incadrare fara marire salariala

Buna seara, sunt functionar public la o unitate bugetara avand o vechime de 28 de ani. In iulie 2012 am termeniat o facultate din domeniul in care lucrez , am avansat de pe postul de referent superior pe postul de consilier asistent cu acelasi salariu de referent superior.

Colegii mei care au terminat in 2009 (cu o vechime comparabila) au putut beneficia de o incadrare pe post direct de consilier principal , cu o marire salariala corespunzaoare.

Ce posibilitati as avea de a beneficia pe o treapta superioara cu o salarizare aferenta? Mi s-a spus ca nu exista posibilitatea avansarii si maririi salariale decat daca legea 248/2010 se va schimba, altfel va trebuii sa astept inca 3 ani pentru o incadrare coforma cu vechimea (asa cum se intampla inainte de 2010).

In urma pensionarii unor colegi , care au post de consilier superior sau principal, as putea concura pentru a obtine aceasta incadrare si o marire salariala?

Cum as putea proceda pentru a primii o incadrare conforma cu vechimea si o marire salariala aferenta?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: aleko27 , utilizator 13:54, 19 Iunie 2013
Din ceea ce relatati Dvs.incadrarea s-a facut corect. Ati terminat facultatea, ati promovat in clasa, si da, salariul a ramas cel de pe referent, pt ca e mai mare decat cel de pe consilier asistent. Din pacate, legislatia nu permite promovarea in urmatorul grad, decat dupa 3 ani.

Pentru a ocupa un post de consilier principal sau superior, conform Legii 188/1999, art.57, alin.5, lit.b) si c), este necesar:
b) 5 ani in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice, pentru ocuparea functiilor publice de executie de grad profesional principal;
c) 9 ani in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice, pentru ocuparea functiilor publice de executie de grad profesional superior.
Si dupa 9 ani stagnati pana la pensie. Se tot vorbeste de cariera functionarului public, ori de salarizare unica, in schimb in practica nu se prea aplica. Avand in vedere ca ati promovat in 2012, veti putea da concurs de promovare in 2015.
Si in 2015 isi pastreaza salariul ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs functionar public KARINA1967 KARINA1967 din pacate nu ma incadrez la consilier principal, cel putin asa sustine Legea 188/1999, functionarilor publici, art. 57, sau cel putin asa sustine comisia de ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public elmona elmona Buna ziua, Sunt functionar public in agricultura, referent superior cl 32, gr 5 . Tocmai am terminat facultatea de agricultura- studii universitare ( ... (vezi toată discuția)
Avansare in clasa absolventi de studii superioare. seneca399 seneca399 O persoana se angajeaza la o primarie de comuna in decembrie 2006 pe functia de referent clasa III ;grad superior, treapta III de salarizare ( 613 lei si un ... (vezi toată discuția)