avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie - plata zilelor de concediu-??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie - plata zilelor de concediu-??

Buna ziua, se da urmatoarea situatie:
Lucrez intr-o SC. de 2 ani si 3 luni, pe data de 1.06.2013 doresc sa demisionez ,urmand o perioada de preaviz de 15 zile calendaristice.
In anul in curs mai am 14 zile de concediu de odihna.
Considerati ca aceste zile de CO se vor plati de catre angajator in momentul incetarii CIM-exista o lege care sa-l oblige la plata lor? daca nu, cum pot proceda sa beneficiez de concediu?
Pot lua aceste zile de CO in periada de preaviz?
In preaviz pot fi obligat sa lucrez mai mult de 4 ore pe zi?
Daca in cele 15 zile de preaviz, lucrez o saptamana fulltime(8 ore pe zi) voi fi platit doar pt o saptamana sau voi fi platit pentru doua saptamani?
Va multumesc, astept cu mare interes raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:25, 22 Mai 2013
Pe perioada preavizului salariatul beneficiaza de toate drepturile si obligatiile din CIM, CCM sau Regulamentul Intern, inclusiv la dreptul de CO.Prin urmare in perioada de preaviz puteti efectua zilele de CO de care faceti vorbire, inclusiv plata indemnizatiei de CO pentru aceste zile.
~ Conținut șters la cerere ~
madamadamada a scris:

Buna ziua.In primul rand preavizul s-a modificat cf. Legii nr. 40/2011 de la 15zile calendaristice la 20 zile lucratoare pentru functii de executie si de la 30 calendaristice la 45 zile lucratoare pt functii de conducere. ......



Unde este prevazuta obligativitatea acestui termen de preaviz?
va multumesc pentru raspunsuri,dar daca stiti o lege unde este mentionat ca SC (patronul) este obligat sa plateasca concediu daca inaintez demisia??
Art.146 C.mun.:
....
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

Alte discuții în legătură

Demisie VaduvaL VaduvaL Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz emine emine Buna ziua, Lucrez la o firma ca operator prelucrare date si vreau sa imi dau demisia Conform contractului actual trebuie sa stau in preaviz 15 zile ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna neefectuat se plateste? gizeh_65 gizeh_65 Vin cu o intrebare si eu...am fost angajata la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data 4 septembrie 2007 pina la dat 15 august 2008 ... (vezi toată discuția)