avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... derulare licitatiem deschise conform legii ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

derulare licitatiem deschise conform legii achizitiilor publice

Stie cineva cum se deruleaza conform legii, adica conform literii legii o procedura de licitatie deschisa. Adica efectiv nu asa din practica. Eu am fost la cateva sedinte de deschidere a unor plicrui si mi se parec suspect ce se tot intampla pe acolo. Documentele sunt lasate fara supraveghere, comisia nu semneaza pe nimic, cineva pe tot plimba sa scrie procesul verbal de liciattie si tot asa. Eu am cautat in Legea achizitiilor publice si nu am gasit mare lucru. art. 73 din OUG 34/2006 scrie doar ca procedura de licitatie se desfasoara de rugula intr-o singura etapa. Iar in HG925/2006 nu scrie cum se deruleaza efectiv sedinta de deschidere a unei liictatii deschise la o institutie publica (societate comerciala, nu primarie sau prefectura care are regulamente).
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2009
Lucian Dumitrescu, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Razvan Popescu , Consilier juridic 16:53, 4 Martie 2009
Buna ziua,
nu prea inteleg exact ce doresti dar poate ar trebuie sa consulti www.anrmap.ro, in care se explica tot de la procedura la pasi la contracte.
Daca tot nu te edifici, spune mai concret cam ce nu intelegi si poate pot sa iti dau niste sfaturi.
O zi buna.
Deci, doresc sa stiu efectiv ce zice legea asupra desfasurarii unei sedinte de deschidere a plicurilor la o licitatie deschisa la o firma de stat alta decat primaria. Vreau sa cunosc textele legii nu ceea ce se intrepreteaza in practica, deoarece am participat la o licitatie deschisa, mai exact la o sedinta de deschidere a plicurilor si nu mi s-a parut corect ceea ce s-a intamplat acolo.
HG 925/2006

" Art. 33 - (1) Autoritatea contractantă are obligaţia de a deschide ofertele la data, ora şi locul indicate în anunţul de participare.
(2) Orice ofertant are dreptul de a participa la deschiderea ofertelor.
(3) În cadrul şedinţei de deschidere nu este permisă respingerea niciunei oferte, cu excepţia celor care se încadrează în una dintre următoarele situaţii:
a) au fost depuse după data şi ora limită de depunere sau la o altă adresă decât cele stabilite în anunţul de participare;
b) nu sunt însoţite de garanţia de participare astfel cum a fost solicitată în documentaţia de atribuire.
(4) ªedinţa de deschidere se finalizează printr-un proces-verbal semnat de membrii comisiei de evaluare, de experţii cooptaţi şi de reprezentanţii operatorilor economici, în care se consemnează modul de desfăşurare a şedinţei respective, aspectele formale constatate la deschiderea ofertelor, elementele principale ale fiecărei oferte.
(5) Comisia de evaluare are obligaţia de a transmite un exemplar al procesului-verbal de deschidere tuturor operatorilor economici participanţi la procedura de atribuire, indiferent dacă aceştia au fost sau nu prezenţi la şedinţa de deschidere.
(6) Orice decizie cu privire la calificarea/selecţia ofertanţilor/candidaţilor sau, după caz, cu privire la evaluarea ofertelor se adoptă de către comisia de evaluare în cadrul unor şedinţe ulterioare şedinţei de deschidere a ofertelor.
Art. 34 - (1) În cazul în care, în cadrul documentaţiei de atribuire, a fost prevăzută obligaţia îndeplinirii unor criterii de calificare, astfel cum sunt acestea prevăzute la art. 176 din ordonanţa de urgenţă, comisia de evaluare are obligaţia verificării modului de îndeplinire a acestor criterii de către fiecare ofertant în parte.
(2) Comisia de evaluare are obligaţia de a analiza şi de a verifica fiecare ofertă atât din punct de vedere al elementelor tehnice propuse, cât şi din punct de vedere al aspectelor financiare pe care le implică.
(3) Propunerea tehnică trebuie să corespundă cerinţelor minime prevăzute în caietul de sarcini.
(4) Propunerea financiară trebuie să se încadreze în limita fondurilor care pot fi disponibilizate pentru îndeplinirea contractului de achiziţie publică respectiv.
Art. 35 - Pe parcursul analizării şi verificării documentelor prezentate de ofertanţi, comisia de evaluare are dreptul de a solicita oricând clarificări sau completări ale documentelor prezentate de aceştia pentru demonstrarea îndeplinirii criteriilor de calificare, astfel cum sunt acestea prevăzute la art. 176 din ordonanţa de urgenţă, sau pentru demonstrarea conformităţii ofertei cu cerinţele solicitate.
Art. 37 - (1) Ofertele care nu se încadrează în niciuna dintre situaţiile prevăzute la art. 36 sunt singurele oferte care pot fi considerate admisibile.
(2) Oferta câştigătoare se stabileşte numai dintre ofertele admisibile şi numai pe baza criteriului de atribuire precizat în anunţul de participare şi în documentaţia de atribuire.
Art. 39 - (1) După ce a finalizat evaluarea ofertelor, comisia de evaluare are obligaţia de a elabora, în conformitate cu prevederile art. 213 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, un raport al procedurii de atribuire, care se înaintează compartimentului intern specializat prevăzut la art. 3 alin. (1) şi conducătorului autorităţii contractante, în vederea încheierii contractului.
(2) Compartimentul intern specializat prevăzut la art. 3 alin. (1) are obligaţia de a informa toţi ofertanţii în legătură cu rezultatul aplicării procedurii de atribuire nu mai târziu de 3 zile lucrătoare de la primirea raportului procedurii de atribuire.
(3) Activitatea comisiei de evaluare încetează după elaborarea raportului procedurii de atribuire."

si mai vezi si

"Cap. VI
Evaluarea ofertelor de la art 71 pn la art 83 din HG 925/2006"

Succes !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces-verbal deschidere oferte licitatie fara intocmirea anexei cu documentele de calificare Jurist TM Jurist TM Buna ziua, tuturor! Azi am primit procesul verbal de la sedinta de deschidere a ofertelor la o licitatie publica- cerere de oferta. La procedura au ... (vezi toată discuția)
Criteriu evaluare lipsa ibitza78 ibitza78 Pentru o procedura s-a stabilit criteriu de atribuire \"oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic\", fiind compus din 3 factori de evaluare. La ... (vezi toată discuția)
Documente calificare procedura online 2016 gabrielspp gabrielspp Am urmatoarea speta, la o procedura online cerere de oferta am mai multi op economici care le lipsesc diferite doc.de calificare: -un op.economic ai lipseste ... (vezi toată discuția)