avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Criteriu evaluare lipsa
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Criteriu evaluare lipsa

Pentru o procedura s-a stabilit criteriu de atribuire "oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic", fiind compus din 3 factori de evaluare. La licitatie, trei din patru ofertanti fie nu au prezentat un factor de evaluare, fie l-au prezentat gresit (calcul tehnic gresit, nu aritmetic) - acelasi factor de evaluare la toti cei trei ofertantii.

In aceasta situatie:
- se mai face evaluarea ofertantilor (documente de calificare)?
- ofertele sunt declarate inacceptabile (in care baza legala)?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: IUSTINA PETECUTA , utilizator 16:55, 15 Iunie 2012
De regulã, sarcina de a stabili îndeplinirea criteriilor de evaluare revine Comisiei de licitaţie. Comisia va aprecia dacã ofertantul, în urma deschiderii primului plic – documentele de calificare, îndeplineşte aceste criterii.
Urmeazã deschiderea plicului conţinând oferta tehnicã şi apoi oferta financiarã. În cadrul procedurii de deschidere a plicurilor de mai sus, se analizeazã iniţial de cãtre Comisie, cu precãdere primul şi ultimul plic. În cazul în care constatã cã unul, douã sau trei criterii de calificare nu sunt îndeplinite de cãtre ofertanţi, iar dacã legea o permite, va acorda înlãuntrul termenului de 72 de ore, „şansa” de a completa în mod valabil documentele de calificare.
În ceea ce priveşte oferta economicã, Comisia o va analiza separat, dupã întocmirea Procesului verbal de deschidere a ofertelor, iar ofertanţii care nu îndeplinesc condiţiile şi criteriile, vor fi avizaţi în scris în acest sens.
Prima etapa in procedura de evaluare esta aceea a verificarii modului de indeplinire a criteriilor de calificare.Autoritatea contractanta are dreptul si nu obligatia de a solicita clarificari/completari ale documentelor depuse pentru demonstrarea indeplinirii acestora, dar in sensul de lamuriri sau completari ale unor documente la care se face referire in documentele initiale sau al caror continut este sustinut neechivoc de documentele initiale si nu documente lipsa.Ofertantilor care indeplinesc cerintele privind calificarea li se verifica propunerile tehnice pentru stabilirea punctajelor aferente factorilor de evaluare tehnici.In situatia in care se constata erori tehnice, autoritatea contractanta are obligatia de aceasta data de a solicita clarificari cu privire la acesta aspecte inainte de a lua decizia de a respinge respectivele oferte.Daca ofertantul nu transmite raspunsul in termenul stabilit sau daca acesta nu este concludent ,oferta este declarata neconforma ,art,.78 din HG 925/2006 daca nu ma insel pt. ca nu am la idemana acum legislatia.Etapele si interpretarile va asigur ca sunt corecte din spete similare la care am avut observatori UCVAP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente calificare procedura online 2016 gabrielspp gabrielspp Am urmatoarea speta, la o procedura online cerere de oferta am mai multi op economici care le lipsesc diferite doc.de calificare: -un op.economic ai lipseste ... (vezi toată discuția)
Ofertã inacceptabilã pe motiv cã nu am declaraþia privind subcontractanþii Katri Katri Bună ziua! Tocmai mi-a fost declarată inacceptabilă oferta pe motiv că nu am depus Formularul privind subcontractanţii iar în situaţia în care nu era ... (vezi toată discuția)
Derulare licitatiem deschise conform legii achizitiilor publice Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu Stie cineva cum se deruleaza conform legii, adica conform literii legii o procedura de licitatie deschisa. Adica efectiv nu asa din practica. Eu am fost la ... (vezi toată discuția)