Buna ziua.
Am citit prin legi ca sunt registre obligatorii si altele.
Pe mine ma intereseaza exact, pentru ca duminica o sa preiau aceasta functie, ce anume trebuie sa preiau ca documente/acte/registre de la vechiul administrator si ce ar mai trebui sa predea el la comitetul executiv, in speta presedintelui asociatiei?
Precizez ca am avut in trecut probleme cu administratorul intrucat tinea acte si nu vroia sa le predea asa cum spune legea catre presedinte, ba mai mult spunea ca nu sunt la el. Actualmente presedintele este in functie din noiembrie 2012 si ca sa afle unde sunt acele acte l-a sunat pe vechiul presedinte care i-a spus ca sunt la administrator.
Asa ca m-am gandit la o solutie: o declaratie pe proprie raspundere pe care sa o dea fostul administrator si care spune ca la data semnarii declaratiei a predat absolut tot ce apartine asociatiei si ca nu mai detine nimic.
Normal documentele trebuie sa fie arhivate in sediul asociatiei de proprietari,administratorul de imobil urmand sa detina strict dosarul lunii pentru care calculeaza cotele de intretinere
De regula se incheie intre parti=reprezentant legal presedinte/administrator,proces verbal de predare primire documentatie si eventual stampila asociatiei de proprietari
trebuie sa preluati registrul fondului rulment,registrul jurnal,registrul de casa (daca indeplineste si functia de casier)si chitantele neinregistrate si fisa formularelor cu regim special ,registrul fondului de penalizari, registrul sumelor speciale ,registrul impozitelor catre stat, extras de cont furnizori, contractele de munca si cele de mandat si verificarea inregistrarii lor la itm,situatia elementelor de activ si pasiv si sa verficati soldurile inscrise .Toate registrele sa fie operate la zi apoi se va face proces verbal predare primire .Sper sa nu fi uitat ceva .