avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Factura de telefon neplatita- consecinte
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Factura de telefon neplatita- consecinte

buna ziua.am incheiat un contract la o companie de telefonie mobila si nu am mai platit deoarece in timp ce eram in maternitate,am pierdut telefon iar dupa ceva timp am primit o factura de 200 de lei pe care nu am paltit-o.am primit o avertizare de la compania [editat],cum ca daca nu platesc vor apela la diverse mijloace etc.mentionez ca nu am nimic trecut pe numele meu,nu am conturi bancare si adresa unde locuiesc e al mamei mele,iar eu cu sotul meu locuim sub denumirea de tolerati in spatiu.pe scurt ce se poate intampla daca totusi nu platesc?
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2013
gi-jane2, moderator
daca nu avet nmica pe numele dvs nimica dupa un anume timp se vor prescrie parca 3 ani daca nu ma insel.seara buna
Te va notifica compania contractanta, apoi vor cesiona creanta fata de firme de recuperari creante, acestia la randul lor te vor hartui cu notificari de plata si hartuiri telefonice ale angajatilor acestora. Legal este ca firma contractanta sa ceara incuviintarea executarii silite, daca aceasta se face in termenul de 3ani, acestia pot sa-ti execute drepturile banesti sau bunurile proprii, in limita sumei incuviintate de instanta, daca executarea nu continua prin acte subsecvente in intervalul de 6luni de la ultimul act de executare intocmit la cererea creditorului, poti invoca intr-o contestatie la executare perimarea actelor de executare si implicit daca s-a implinit termenul de 3ani de la incuviintare sa ceri prescriptia executarii silite a sumei ce se executa, fiind ca nelegala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita. irevecobila. se mai poate prescrie demyco79 demyco79 Daca dupa un proces mi s-a spus ceea ce relatat mai jos, mai am vreo sansa sa scap de aceasta, gen prescriere dupa o anumita perioada de timp, sau o sa ma ... (vezi toată discuția)
Incuviintarea silita se cere de faiecare daca cand se schimba creditorul ? tazuu tazuu Banca cere incuviintarea executarii silite (prin executor bancar ce ulterior n-a mai lucrat cu banca). Nu s-a inceput executarea . Dupa doi ani vinde creanta ... (vezi toată discuția)
Inscriere somatie de plata in cartea funciara leopold2010 leopold2010 Buna ziua, Vreau sa stiu si eu daca si cum o somatie de plata poate fi inscrisa in cartea funciara. Existau doua ipoteci de grad I si II inscrise in cartea ... (vezi toată discuția)