avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... AJUTOOOR, REZILIERE CONTRACT INCHIRIERE NEFONDAT , ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

AJUTOOOR, REZILIERE CONTRACT INCHIRIERE NEFONDAT , DISTRUGERE DE BUNURI

Buna ziua!
Va rog mult , dati-mi anumite raspunsuri si indrumati-ma ce pasi trebuie sa urmez, deoarece sunt intr-o situatie disperata.
In luna februarie 2013, am incheiat un contract de inchiriere cu o persoana fizica ( inregistrat) ptr un anumit spatiu. Am cazut deacord ca ptr 3.5 luni sa nu se plateasca chirie , in schimb sa salubrizez, renovez si sa fac anumite inbunatatiri spatiului inchiriat. In contract am anumite clauze :
1) - contractul se poate rezilia in caz ca nu transfer contractele de electrica/gaze pe numele meu in termen de 90 zile
2) - contractul se poate rezilia in caz ca nu platesc facturile de furnizare serviici in termen.
-Referitor la schimbarea contractelor pe numele meu, am incercat sa fac demersuri, dar nu puteam schimba un contract fara contractul propietarilor si fara ca acestia sa-si plateasca facturile restante.
- ce tine de plata facturilor, am inmanat propietarilor defiecare data partea ce mi se cuvenea din plata utilitatilor (cu martori, fara insa sa primesc chitanta sau altceva)
Mentionez ca de foarte multe ori , unul din propietari venea in stare de ebrietate sa-mi ceara diverse sume inventate si reinventate ptr anumite servicii.
Din facturile care au venit , reiese ca mai este o singura restanta de plata , cu scadenta la 23 mai ( deci in termen).
Pe data de 7 mai , am primit o recomandata si un mail , in care sunt instintat ca se reziliaza contractul de inchiriere intrucat nu am platit utilitatile si nu am schimbat contractele de furnizare serviici pe numele meu. Am luat legatura cu propietarii , dar mi-au spus sa stau linistit ca s-a inbatat unul din propietari si asa procedeaza cand este beat.
La data de 17 mai (ieri) , m-a sunat un prieten , ca in spatiul inchiriat de mine se afla mai multe persoane si ca multe din bunurile mele sunt in curtea imobilului, unele fiind distruse. Ducandu-ma sa discut cu propietarii, i-am gasit pe acestia in incinta spatiului inchiriat , baricadati, spunandu-mi ca nu am ce cauta acolo.
MENTIONEZ, ca in imobil aveam aparatura, utilaje, mobilier si anumite sume de bani. (spatiul fiind inchiriat ptr locuinta si desfasurarea in viitor de activitati comerciale, spatiul fiind foarte mare).
Am depus o plangere penala la sectia 16 politie, sector 4 ptr tulburare de posesie, intrare prin efractie . Am fost cu un echipaj de politie la spatiu, dar iar nu am fost lasat sa intru. In prezenta politistilor si anumitor martori am cerut sa intru si sa iau anumiti bani si acte, dar iar am fost refuzat.
Ducandu-ma iar la politie am constatat ca acestia depusese o declaratie ca eu le-am dat cheia de la poarta si ca imobilul avea usile deschise.
-VREAU sa stiu ce pasi trebuie sa urmez, intrucat valoarea bunurilor mele este destul de mare ( cateva zeci de mii de euro) ????
-Este corect si legal ca propietarul sa intre in lipsa mea in imobil si sa-mi distruga anumite lucruri???
-Cum pot reintra in posesie?
-Cum imi pot recupera banii aflati in imobil?
- Cum imi pot recupera tot prejudiciu?
- Un contract se poate rezilia la bunul plac al propietarilor???
IN ASTEPTAREA UNUOR RASPUNSURI CAT MAI URGENT.
O zi buna!
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2013
spava777, utilizator
Cel mai recent răspuns: spava777 , utilizator 11:23, 18 Mai 2013
Aveti dreptul sa solicitati recuperarea prejudiciului prin actiune in instanta
Buna ziua,
Exemplu clar de tulburare de posesie, distrugere, purtare abuziva a proprietarului, etc.
Proprietarul nu avea dreptul sa intre in spatiu si cu atat mai mult sa va ia bunuri sau sa nu va permita dumneavoastra intrarea in spatiu.
Rezilierea contractului se poate face fie prin acordul partilor fie pe cale judecatoreasca.
Va trebui sa va adresati parchetului de pe langa judecatoria de care apartine spatiul cu plangere penala pentru tulburare de posesie, distrugere si, eventual, furt daca bunurile au disparut. Din pacate este de durata.
Puteti sa va adresati si instantei civile pentru reziliere contract. Daca este la Judecatoria sect. 4 pripul termen va fi, in cel mai bun caz, in toamna.
Daca acel contract se putea constitui in titlu executoriu (pact comisoriu de gr. 4) atunci va puteti adresa si unui executor judecatoresc.
Din pacate v-ati combinat cu cine nu trebuie.
Principalul sprijin va fi politia.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2013
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Buna ziua ! Va multumesc mult ptr raspuns, dar am cateva nelamuriri.
-Propietarul justifica " rezilierea contractului unilaterala" , intrucat am incalcat anumita clauza.
-Din pacate cei de la politie mai aveau putin si ma certau ( adjunctul sectie 16 locuieste pe acceiasi strada cu propietarii). Sau aratat foarte reticienti si au facut un "pic urat" ca am facut doua plangeri penale. Am cerut un proces verbal de constatare, dar acestia au refuzat.

CUM imi pot recupera macar banii si actele din imobil, daca propietarii imi spun ca nu au gasit nimic. Nu mau lasat sa intru nici in prezenta politiei sa-mi ridic anumite bunuri.
CE PASI TREBUIE SA URMEZ ACUM?
-Trebuie sa mai fac alte plangeri, sesizari?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere fara instintarea chiriasului , distrugere de bunuri, intrarea prin efractie spava777 spava777 Buna ziua! Am incheiat un contract de inchiriere ptr un anumit spatiu. In fiecare luna propietarul venea sa incaseze banii ptr plata utilitatilor. La un ... (vezi toată discuția)
Sechestrare de bunuri si tulburare de posesie Anne_31 Anne_31 Buna ziua! Am avut un spatiu inchiriat de la o persoana fizica, in care am facut o investitie de peste 100000euro. In momentul de fata propietarul facand abuz ... (vezi toată discuția)
"sechestrare" bunuri ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, Sa va explic cu sta situatia: Am inchiriat un spatiu de productie dar in cele din urma am intrat in insolventa acum in interiorul spatiului ... (vezi toată discuția)