avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reziliere contract inchiriere fara instintarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reziliere contract inchiriere fara instintarea chiriasului , distrugere de bunuri, intrarea prin efractie

Buna ziua!
Am incheiat un contract de inchiriere ptr un anumit spatiu. In fiecare luna propietarul venea sa incaseze banii ptr plata utilitatilor. La un moment dat am primit o instinare de reziliere contract intrucat nu am efectuat plata utilitatilor. A doua zi , ducandu-ma la spatiul respectiv , am constatat ca propietarii intrasera "abuziv" si prin efractie in spatiul inchiriat de mine , interzicandu-mi ca eu sa mai intru , chiar sa-mi pot lua anumite obiecte personale/banii/ acte din incinta spatiului. Mentionez ca in spatiu se aflau bunuri personale, aparatura, bani, obiecte de colectie , mobilier, etc.
Doresc sa aflu urmatoarele:
- are un drept propietarul sa intre in acel spatiu fara acordul meu , chiar daca a reziliat contractul fara stirea mea.???
-mentionez ca nu am primit nici o sesizare de plata cu termen de la propietari
-cum imi pot recupera bunurile , bani etc, care se aflau in incinta spatiului, propietarul declarand ca nu a gasit nimi???
-POATE INTRA IN SPATIU FARA EXECUTOR JUDECATORESC???
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:19, 21 Mai 2013
Adresati-va politiei, reclamatie. Este violare de domiciliu ce a facut proprietarul.
NU avea dreptul sa faca ce a facut !
Buna ziua,
Va trebui, daca nu va intelegeti omeneste, sa-l actionati in instanta atat in civil cat si in penal.
Este o treaba delicata si de lunga durata dar cu mari sorti de izbanda.
Legal este violare de domiciliu sau tulburare de posesie, functie de felul spatiului.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Am facut plangere penala la politie ptr tulburare de posesie, violare de domiciliu, distrugere. Daaaar.... propietarii aduc o nota de la circa financiara ca " CONTRACTUL DE INCHIRIERE ESTE REZILIAT" si ca au tot dreptul sa intre in acel spatiu.
Ma intereseaza : chiar daca acest contract era reziliat ( fara stirea mea) , propietarii aveau DREPT sa intre in acel spatiu, mai ales ca stiau ca detin bunuri???
Cu hotarare judecatoreasca, DA, aveau dreptul.
Fara, Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutooor, reziliere contract inchiriere nefondat , distrugere de bunuri spava777 spava777 Buna ziua! Va rog mult , dati-mi anumite raspunsuri si indrumati-ma ce pasi trebuie sa urmez, deoarece sunt intr-o situatie disperata. In luna februarie ... (vezi toată discuția)
In ce coditii imi poate rezilia contractul de inchiriere fr_florentina fr_florentina numele meu este Florentina, am un cotract de inchiriere intre mine ,ca reprezentant a societatii la care sunt administrator si o persoana fizica . obiectul ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie edward_zone edward_zone Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri. Am avut un contract de inchiriere cu o firma pentru un spatiu comercial, eu persoana fizica. Chiriasul nu a platit ... (vezi toată discuția)