avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Casa Regala a Romaniei in baza carei legi functioneaza?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Casa Regala a Romaniei in baza carei legi functioneaza?

Stie cineva in baza carei legi functioneaza Casa regala a Romaniei? Este o prevedere vaga in Constitutia din 1923, care nu mai este in vigoare, dar activitatile desfasurate in prezent de reprezentantii asa zisei "case regale" sunt pur private. Este Casa regala societate comerciala, ONG, ce statut are conform legilor in vigoare? Atunci as putea si eu sa acord medalii si titluri, sa organizez diverse activitati. Sincer, il stimez pe rege dar vreau sa intre in legalitate. Poate este o lege de care nu am auzit eu. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:33, 18 Mai 2013
Casa Regală a României se denumește în prezent „Familia Regală a României” si are caracter strict privat, așa cum este și familia dvs.

Da, inclusiv dvs. puteti acorda cui doriți dvs. medalii, titluri, să organizați diverse activitati, etc., nu vă interzice nimeni.

Familia Regala nu mai are un caracter oficial în statul român, stat republican.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statutul legal al "statutului casei regale" a romaniei Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]1.[/b] Sunt republican convins. Consider ca republica este singura forma de guvernare compatibila cu demintatea umana si secolul in care purtam discutia. ... (vezi toată discuția)
Activitate voluntariat antoanetabalan antoanetabalan Am infiintat in 2002 un ONG pentru tineri care a functionat fara intrerupere si functioneaza si in prezent. In ce fel influenteaza asupra activitatii noastre ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong ginmarstar ginmarstar Membri fondatori pot sa fie de ex din familie cu acelasi nume? cei care lucreaza in politie pot sa fie membrii fondatori ai unui ong? (vezi toată discuția)