avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna in detasare!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna in detasare!

Buna ziua,

Sunt angajat pe o pedioada nedeterminata, litera "C" a contractului, cu incepere la data de 22.02.2013. In aceeasi zi am semnat si detasarea in Libya, pe o perioada de, citez "6-12 luni cu posibilitate de prelungire". In contractul individual de munca semnat intre mine si angajatorul din tara, la capitolul "concediu", sunt stipulate urmatoarele, citez "Durata concediului anual de odihna este de 21 de zile lucratoare, in raport cu durata muncii (norma intreaga, fractiune de norma)". La capitolul "alte clauze", la articolul "a)" sunt specificate urmatoarele, citez "perioada de proba este de 90 de zile calendaristice. Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, prezentul contract poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia. In caz contrar, prezentul contract se considera acceptat in mod tacit de ambele parti si este valabil pentru perioada inscrisa in litera "C" a contractului." La "art.3" al detasarii, intitulat "Nota de informare pe toata durata detasarii", la punctul "H", sunt scrise urmatoarele "angajatul detasat va beneficia de transport in limita a 2 calatorii (dus-intors)/an, cazare si hrana de la partenerul "numele companiei" pe toata durata detasarii."
Pe 24 Mai, a.c., perioada de proba expira, deci contractul intra in vigoare.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
Am dreptul sa-mi iau concediu de odihna incepand cu data de 16/Iunie/2013?
Cate zile calendaristice?
Risc sa nu ma mai pot intoarce sau sa fiu concediat?

Va multumesc anticipat !
Stefan D.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2013
stefanpaul1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 18 Mai 2013
conceiul este raportat la lunile lucrate , adica in jur de 5 zile de co
1. Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

2. Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.

3. Pentru perioada 22.02.2013 - 16.06.2013 aveti dreptul la 7 zile lucratoare de CO.

4. Contractul este in vigoare de la data de 22.02.2013 si nu de la data de 24.05.2013.
Multumesc pentru raspuns! Sa inteleg ca am dreptul la acest concediu! In jut de 5 zile calendaristice. Imi puteti spune va rog legea care face referire la situatia mentionata de mine? Va multumesc !
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Si aveti dreptul la 7 zile lucratoare de CO, pentru perioada 22.02.2013 - 16.06.2013 .
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile acordate !
Risc cumva sa nu ma mai pot intoarce? Concedierea? Este o companie turca si fara a discrimina sau denigra nationalitatea susnumita, sunt razbunatori ...
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna 10 zile ruxandram ruxandram Buna ziua, Exista undeva specificat in Codul muncii durata minima a concediului de odihna, sau este legal ca seful sa nu imi accepte concediul de 10 zile pe ... (vezi toată discuția)
Durata concediu de odihna anual miha2766 miha2766 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de acordarea concediului de odihna. Un angajat are dreptul la 23 zile de CO anual conform ... (vezi toată discuția)
15 sau zile preaviz dorel9 dorel9 1 am primit instintare de disfintare post in care am preaviz de 20 zile dar in cim am scris ca perioada de preaviz in cazul concedieri este de 15 zile ... (vezi toată discuția)