avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum scap de a fi girant
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum scap de a fi girant

cu 8 ani in urma ,o persoana s-a casatorit cu un individ care avea un baiat, de 20 de ani ,casatorit la rindul lui. Pentru ca sotul sa poata plati cota parte din apartamentul cumparat cu prima sotie, a facut-o pe actuala sotie sa i se puna girant la imprumutul din banca facut in acest sens. Actualmente sint pe punctul de a se desparti si din actuala relatie,,si care ar putea fi solutia ca sotia pacalita,sa se poata retrage din postura de girant,ea nefiind trecuta nici in actul casei cu toate ca asta i-a promis sotul cind s-a pus girant,,iar sotul si-a adus fiul casatorit in apartament si o goneste pe actuala sotie. Cum poate scapa de aceasta problema destul de dureroasa.pentruca daca pleaca si este nevoita sa plece din apartament,aceasta va fi urmarita ca si giranta ,fara a beneficia de nimic.:O
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:39, 19 Mai 2013
Persoana in cauza poate "scapa" de calitatea de girant doar daca aduce n locul sau o alta persoana si doar daca obtine acordul bancii in acest sens.
Nu puteti scapa de postura de girant. Este o situatie tragica pentru dvoastra.

Intrebarea care se pune este : Dvoastra sunteti casatorita legal cu sotul? Daca da, atunci mai aveti ceva sanse sa nu va dea afara si sa aveti parte la casa/apartament..
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2013
trandafir2, moderator
Nu puteti scapa de calitatea de girant decat daca banca va accepta o alta persoana care sa semneze si ulterior sa plateasca datoria respectiva.
Are un drept de creanta pt suma pe care a platit-o impreuna fostei sotii.
Apoi, daca e numai girant, in caz de neplata a creditului, pt tot ce va plati sotia in locul lui, va putea indrepta impotriva sotului cu o actiune in regres.

Din contract pana la achitarea lui sau inlocuirea cu alt sau alti giranti, nu iese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita girant mmus mmus Buna ziua, In anul 2008, sotul meu (actualmente fostul meu sot, intre timp divortand) a contractat un credit si eu l-a girat cu apartamentul. Intre timp el ... (vezi toată discuția)
Partaj debit rezultat dintr-un contract de credit, opozabilitate fata de creditor Olimpia Nitu Olimpia Nitu eu si fosta sotie am fost executati silit pentru o datorie la banca,fosta sotie e girant m-ai poate fi valabil actul prin care ii cedez fostei sotii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am fost casatorita cu un barbat si in timpul casatorie ... Andreea19861986 Andreea19861986 Buna ziua am fost casatorita cu un barbat si in timpul casatorie am luat credit cu El de la banca si am luat un apartment dar dupa ce lam achizitionat nu am ... (vezi toată discuția)