avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita girant
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita girant

Buna ziua,

In anul 2008, sotul meu (actualmente fostul meu sot, intre timp divortand) a contractat un credit si eu l-a girat cu apartamentul. Intre timp el nu si-a mai achitat ratele la banca, iar de curand am primit o instiintare ca urmeaza sa fiu executata silit in calitate de girant. Acest lucru este posibil, avand in vedere ca fostul meu sot lucreaza, ba mai mult, are si un bun pe numele lui, o masina?!?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Este posibil si legal. Creditorul se indreapta impotriva tuturor bunurilor sau veniturilor, dar mai cu seama asupra celor din care se poate indestula eficient, in situatia de fata, apartamentul!
Multumesc pentru raspuns.
Nu exista o anumita procedura de urmat, in sensul de a i se pune poprire pe salariu sau sa i se execute silit masina, si abia dupa aceea sa se ajunga la mine in calitate de girant, avand in vedere ca a contractat pe numele lui creditul respectiv iar eu nici macar nu mai sunt sotia lui?
Nu l-ati girant ci l-ati garantat, sunteti garant ipotecar, cel putin, daca nu si codebitor.
Ca si garant , raspundeti in solidar cu acesta, cu imobilul respectiv, pentru plata creantei bancii.
Evident ca vor merge pe imobil, ptr ca asa se va recupera cel mai repede creanta.
Daca nu sunteti si coimprumutat ci doar garant, aveti un drept de regres impotriva fostului sot, pentru orice suma pe care o veti plati pentru creditul acestuia.

Doar daca debitul fata de banca este sub 10000 lei, nu poate fi executat silit imobilul.
Sunteti acum fosta sotie, dar la contractarea creditului erati sotie. Ati divortat de sot, dar nu si de banca.
Creditul contractat pentru nevoile obisnuite ale casniciei este o obligatie comuna, conform legii.
Daca nu era un credit in interes comun, de ce l-ati fi garantat?

Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2013
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita girant tinaa tinaa buna ziua. va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns cat mai urgent. eu sunt girant pt fostul sot la un credit de nevoie personale fara garantii. fostul sot ... (vezi toată discuția)
Poate sa-mi scoata banca apartamentul la vanzare? dorat dorat Buna seara. fosta sotie a scos un credit de nevoi personale. creditul este girat cu casa fostiilor socri eu sunt coplatitor in contractul de credit,vreau sami ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)