avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Art:205,206 si 207 din codul penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Art:205,206 si 207 din codul penal

Buna ziua,

Va rog sa i-mi spuneti daca a intrat in vigoare aceste articole:205,206 si 207 din codul penal?
Cel mai recent răspuns: catalin1980 , utilizator 22:05, 20 Mai 2013
Va referiti la codul penal sau codul de procedura penala?In codul penal art.205,206,207 sunt in vigoare.La codul de procedura penala art.205 si 207 sunt in vigoare, iar art.206 este abrogat
M-am referit la codul de procedura penala,pentru ca am o firma de constructii si o persoana din rautate mi-a facut o pagina facebook in numele firmei mele a folosit pozele mele personale cu familia si pozele produselor firmei atasat cu cuvinte si propozitii insultative la adresa noastra.Am dat cazul la politie si am primit un raspuns negativ si mi-au confirmat ca aceste articole sant abrogate si nu pot face nimic.
Buna ziua,
V-ati referit la Codul Penal. Sunt abrogate conform legii 278/2006.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Articolele privitoare carei infractiuni sunt abrogate d le avocat?
Da intr-adevar art 205,206,207 respectiv infractiunea de insulta,calomnie respectiv proba veritatii au fost abrogate in urma admiterii recursului in interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie,desi ele apar in Codul Penal

Alte discuții în legătură

Calomnia ContSters263719 ContSters263719 Care sint articolele din lege referitoare la calomnie? (vezi toată discuția)
Insulta si calominia sunt pedepsite prin codul penal? carasclaudiu carasclaudiu [b]EXTRAS DIN CODUL PENAL[/b] \\"Capitolul IV INFRACÞIUNI CONTRA DEMNITÃÞII [{*}] Art. 205. Insulta (articol repus în vigoare de la 13 ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie capucino capucino am gasit azi o noutate pt mine, o decizie a ICCJ din care am inteles ca de fapt insulta si calomnia ar fi infractiuni. insa din cate am citit, decizia nu se ... (vezi toată discuția)