avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ajustare de Tva la mijloace fixe date in chirie
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ajustare de Tva la mijloace fixe date in chirie

Buna ziua!

La o societate in 2011 noiembrie am efectuat o achizitie intracomunitara de 48000 Ron - o autoutilitara, care din 2012 ianuarie este data in chirie catre o alta societata cu titlu gratuit.Intrebarea este daca trebuie sa fac ajustare de Tva conf art.149 alin.4 lit. a ? Dar in cazul in care se emite o factura de chirie cu Tva pentru acset mijloc fix ( chiria fiind mai mare decat amortizarea lunara)?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:02, 19 Mai 2013
Daca masina este inchiriata, nu trebuie sa se faca ajustare de T.V.A.

Inchirierea mijloacelor de transport are cod C.A.E.N. distinct si trebuie inregistrat, in acest caz, printre activitatile pe care le desfasoara firma la O.R.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva de ajustat la divizare beinaz a beinaz a Societatea A transfera catre societatea B active prin divizare , care urmeaza sa desfasoare activitatea economica care i-a fost transferata. Societatea ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva privind casare baraci diana81 diana81 Am in firma 2 baraci pe care vreau sa le casez ce presupune acest lucru precizez faptul ca nu sunt amortizate integral si ca au fost receptionate in octombrie ... (vezi toată discuția)
Casare mijloace fixe raluberta raluberta poate cineva sa-mi spuna daca in lista de constatare si evaluare a unui mijloc fix propus pentru casare valoarea minima de incepere a licitatiei trebuie sa ... (vezi toată discuția)