avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ajustare tva privind casare baraci
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ajustare tva privind casare baraci

Am in firma 2 baraci pe care vreau sa le casez ce presupune acest lucru precizez faptul ca nu sunt amortizate integral si ca au fost receptionate in octombrie 2005.
- am inteles ca ar trebui sa fac ajustare de tva conf art 161 - constructii -si ca ajustarea se face pe 5 ani daca imobilu
a intrat in gestiune inainte de data aderarii,pt ca cei de la impozite si taxe asa le au considetat deoarece le am trecut ca mijloace fixe in 2005 octombeie si nu ca organizare de santie.
nu am mai casat mijloace fixe neamorizate si care ar fi pasii
si apare in norme pt 1000 lei nu se efectueaza ajustari am facut ajustarea cum am considerat adica valoare baracax1/5
=956 lei TREBUIE SA AJUSTEZ TVA DA SAU NU???????????
- ma interesa si pasii care ar trebui facuti si ce presupune casarea avand in vedere faptul ca nu este amortizat integral
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 23:54, 8 Iulie 2009
Ajustarea de TVA se face pentru bunurile de capital achizitionate dupa data aderarii.
Art.128
(4) În sensul art. 128 alin. (4) lit. d) din Codul fiscal, casarea activelor corporale fixe de natura bunurilor de capital prevăzute la art. 149 din Codul fiscal nu constituie livrare de bunuri. Se aplică prevederile art. 149 din Codul fiscal pentru activele corporale fixe de natura bunurilor de capital casate, dacă la achiziţia sau, după caz, transformarea, modernizarea, fabricarea, construcţia acestora taxa a fost dedusă total sau parţial şi dacă următoarele operaţiuni au intervenit în legătură cu un bun de capital după data aderării: achiziţia sau, după caz, fabricarea, construcţia, prima utilizare după modernizare sau transformare.

1. hot AGA scoatere din functiune/casare
2.decizie comisie de casare
3.dezmembrare si valorificare

Norme metodologice
716. În aplicarea prevederilor art. 24 alin. (15) din Codul fiscal, cheltuielile înregistrate ca urmare a casării unui mijloc fix cu valoarea de intrare incomplet amortizată sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri impozabile.

Prin casarea unui mijloc fix se înţelege operaţia de scoatere din funcţiune a activului respectiv, urmată de dezmembrarea acestuia şi valorificarea părţilor componente rezultate, prin vânzare sau prin folosirea în activitatea curentă a contribuabilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva valoare neamortizata maria_nicoleta9 maria_nicoleta9 Buna ziua O societate caseaza niste mijloace fixe, in urma carora rezulta 3000 kg fier vechi, pe care le vinde catre alte societate. Mijloacele fixe nu ... (vezi toată discuția)
Amortizare utilaje gabi1 gabi1 Buna seara, As dori sa stiu daca exista o modalitate de a casa utilaje uzate moral , dar care nu sunt amortizate integral.Va multumesc,o seara buna. (vezi toată discuția)
Lipsa mijloc fix la inventar lyly-ana lyly-ana Multumesc ,dar cred ca trebuie sa fiu mai explicita. Mijlocul fix este o prelata,s-a pierdut pur si simplu.Care e solutia? (vezi toată discuția)