avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort + Partaj copil vitreg
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort + Partaj copil vitreg

Buna seara,
Am o problema mama mea doreste sa divorteze de tatal meu. Doar ca problema este in felul urmator eu am o sora vitrega din partea tatalui. Vreau sa stiu mama ramane cu 50% si tata cu 50%, dar tata nu este obligat sa imi dea si mie din partea lui de 50% ? Mama nu este obligata sa ii dea surori mele pentru ca nu este copilul ei din cate stiu , dar tata nu doreste sa imi dea mie nimic din partea lui de 50% . Ce pot face ?. Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2013
ilarion184, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 16:39, 20 Mai 2013
Niciunul nu are vreo obligatie fata de dvs, cat sunt in viata.
Mostenirea se dezbate dupa decesul parintelui.
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2013
Martonze, utilizator
Partajul + divortul se va face saptamana viitoare la notar, numai ca tatal doreste ca pentru partea lui sa faca contract de vanzare cumparare sau act de donatie pe numele surorii mele. Intrebarea este aceste 2 acte pot fi atacate in instanta?
Dupa ce decedeaza tata ar putea fi atacate actele. Cat traieste face ce vrea cu bunurile lui.
Ok si poate fi atacat si contract de vanzare cumparare sau act de donatie ? Si daca bunurile nu or sa mai fie la momentul respectiv ?
Domnul meu, pot fi atacate actele daca puteti dovedi ca atunci cand a facut vanzarea sau donatia, tatal nu era in toate facultatile mintale sau ca a fost constrans. etc.
Daca aveti dreptul sa atacati vointa omului cat a trait, nu inseamna ca si castigati procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ionel_david ionel_david buna ziua ,vreau sa stiu care ar fii cel mai indicat lucru sa il fac eu in urmatoarea situatie pentru a fii unicul mostenitor al unei case pentru ca asa ... (vezi toată discuția)
Donatie teren+casa cristi0512 cristi0512 Buna seara .In legatura cu o mostenire pe care tatal meu urmeaza sa o primeasca ,mentionez faptul ca ei sunt 3 frati(el + 2 surori ) .Tatal lui a murit in ... (vezi toată discuția)
Cum poate face tata ca sa nu avem probleme cu sora vitrega la mostenire... ionut_mihaiu ionut_mihaiu Buna ziua, Tatal meu a fost casatorit pentru scurt timp acum mult timp si a avut o fiica, dupa care s-a recasatorit cu mama si a avut doi copii, pe mine si ... (vezi toată discuția)