avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general LEASING FINANCIAR IN DERULARE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

LEASING FINANCIAR IN DERULARE

am urmatorul caz:un leasing financiar din 2006,care are finalitate in 2010.Cand s-a facut nota 471=1687 s-a calculat dobanda la un anumit curs euro.Pana acum nu s-a inregistrat nimic pe 665 diferenta de curs.Acum imi vine factura(si mai am pana in 2010) iar eu faceam asa:1687=404 cu valoarea dobanzii si concomitent 666=471.Soldul meu debitor si respectiv creditor al conturilor 471 si 1687 sunt egale cu zero.Cum inregistrez eu acum dobanda?dati-mi va rog o varianta sa ies din impas.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 13:31, 11 Iunie 2009
Diferenta de curs la dobanda nu era facurata separat in fiecare luna?Cum ati ajuns la 0?
ba da,dar greseala a fost ca am inregistrat in fiecare luna dobanda evidentiata in factura in contul 1687 cu valoarea respectiva +valoarea diferentei de curs aferenta dobanzii,evidentiata si ea in respectiva factura.
stornaτι inregistrarile eronate si refaceti corect.
sunt inregistrari aferente exercitiilor financiare anterioare...
Exact, refaci inregistrarile, iar diferentele de cheltuieli (daca este cazul) se trec pe 117 astfel:

- faci o inregistrare globala pe minus pentru toate inregistrarile eronate, duci contul la 0, apoi revii cu inregistrarile corecte.
- te folosesti de cursul fix pentru repunerea inregistrarilor iar diferenta de curs valutar pentru exercitiile anterioare se duce pe 117 nu pe 665

Alte discuții în legătură

Leasing financiar Kristinnaa Kristinnaa Care sunt inregistrarile contabile care se fac la inchiderea unui contract de leasing financiar pentru o masina? Multumesc anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Leasing financiar roxanastefu roxanastefu Buna ziua M-ar interesa si pe mine o monografie pv achizitionarea unui auto prin leasing financiar, dpdv al utilizatorului, care e platitor de tva. Datele ... (vezi toată discuția)
Monografie leasing auto lu_mar lu_mar ma poate ajuta cineva cu o monografie pt leasing? (vezi toată discuția)