avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu prenatal in timpul preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu prenatal in timpul preavizului

Buna ziua,

Tocmai am primit preaviz de concediere, iar eu in 29 intru legal in concediu de prenatal( cele 63 de zile). Intrebarea mea este imi pot lua concediul prenatal din 29 sau fiind in preaviz nu mai am nici un drept?
Cel mai recent răspuns: AliBaby , utilizator 12:54, 5 Decembrie 2018
1. Daca l-ati anuntat in scris pe angajator ca sunteti gravida nu avea voie sa va concedieze.

2. Daca nu l-ati anuntat atunci va poate concedia si veti putea sa va inrtegistrati la Agentia de Somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

3. Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia de concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).

4. Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.

5. Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.

6. Concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.
In mod normal concediul medical suspenda preavizul pana la revenirea la serviciu.
In perioada de preaviz aveti toate drepturile ca salariat, inclusiv puteti beneficia de concediu medical.
Depinde pentru care motiv vi s-a dat preavizul, daca e reorganizare judiciara, faliment sau dizolvarea angajatorului, atunci CIM inceteaza la data expirarii preavizului.
Ce articol din Codul muncii a fost mentionat pe notificare?


ART. 60
(1) Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă:
a) pe durata incapacităţii temporare de muncă, stabilită prin certificat medical conform legii;
b) pe durata suspendării activităţii ca urmare a instituirii carantinei;
c) pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
d) pe durata concediului de maternitate;
e) pe durata concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;
f) pe durata concediului pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiuni intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani;
g) pe durata exercitării unei funcţii eligibile într-un organism sindical, cu excepţia situaţiei în care concedierea este dispusă pentru o abatere disciplinară gravă sau pentru abateri disciplinare repetate, săvârşite de către acel salariat;
h) pe durata efectuării concediului de odihnă.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare, a falimentului sau a dizolvării angajatorului, în condiţiile legii.[/i]
Firma este in insolventa. In rest am facut tot ce trebuia, am anuntat angajatorul de starea mea de la inceput.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
MariaBB, utilizator
Daca este in insolventa va poate concedia .

Pe perioada preavizului , salariatul isi pastreaza toate drepturile si obligatiile asumate prin c.i.m.
deci imi pot lua prenatal.

Alte discuții în legătură

Firma insolventa_gravide anairam_unid anairam_unid Buna ziua Firma la care activez va intra in insolventa si implicit se face concediere colectiva . Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarele ... (vezi toată discuția)
De cat timp trebuie sa lucrez la acelasi loc de munca pt. a ramane insarcinata? rosflower rosflower Buna ziua!eu lucrez din aprilie 2014 cu contract nedeterminat am schimbat locul de munca fara intrerupere momentan lucrez tot u contract nedeterminat dar cu ... (vezi toată discuția)
Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)