Tocmai am primit preaviz de concediere, iar eu in 29 intru legal in concediu de prenatal( cele 63 de zile). Intrebarea mea este imi pot lua concediul prenatal din 29 sau fiind in preaviz nu mai am nici un drept?
art.16 din OUG nr.111/2010 prevede :
....
(3) Plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în situaţia în care beneficiarii acestei indemnizaţii primesc diverse sume în baza legii, contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu. Prevederile se aplică şi în cazul consilierilor locali.
....
Buna ziua.Ajutati.ma va rog...Mi.a intocmit forma preavizul in ultima zi de concediul medical....de atuncia am avut si alte probleme..ca mi.au spus ca nu trebuie sa lucram preavizul....dupa 5zile mi.au spus ca trebuie sa le lucrez neaparat preavizul...bun...eu singura imi intretin familia mama fratele si am un copil de 7 ani....am mers la avocata si am bagat firma in instanta si mi.am bagat medical deoarece am probleme mari ...si akm am aflat ca sunt insarcinata...pot sa beneficiez de concediul maternal?tin sa precizez ca lucram in toxicitate ...dar pana acuma in luna asta pe 19 am medical...pe baza de depresie....