avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare cumparare

Buna ziua,
Incadrez intrebarea mea in categoria aceasta pentru ca mi se pare ca ar face parte teoretic din cadrul unui contract de vanzare-cumparare.
Va rog sa imi comunicati daca vanzarea a 100 g din pamant din padure, parc etc ( si nu ma refer la teren, ci la efectiv sa iei din pamant / sol ) de catre o persoana fizica, este interzisa prin vreo lege?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Fatima , utilizator 17:34, 21 Mai 2013
Buna ziua,

Da este interzis ceea ce faceti dvs, doar ca nu printr-o lege ci prin faptul ca vorbim de un drept real si anume dreptul de proprietate al statului si faptul ca acestui drept real ii corespunde obligatia generala si negativa de a nu i se aduce atingere.
Sper ca am fost clar.
A fost o intrebare ipotetica , nu am sustinut ca eu as face asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrarea functionala a zonei costi_81 costi_81 Buna ziua, as dori sa stiu cum poate fi atacat documentul eliberat de primarie prin care imi este refuzata cererea privind incadrarea terenului in zona ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa micutzulurs micutzulurs Buna seara, Pot sa vand o casa cu drum de acces la constructie, insa fara nicio suprafata de pamant in jurul ei? Multumesc! Editat de moderator simonette12- ... (vezi toată discuția)
Despre inscrisurile sub semnatura privata someone00 someone00 Buna ziua, va scriu in legatura cu o problema legata de vanzarea unui teren cu chitanta de mana. Datele problemei sunt urmatoarele: X vinde unei rude ... (vezi toată discuția)