avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune fizica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune fizica

Buna ziua. In urma unei discutii contradictorii in autobuz,sunt urmarit de 3 persoane (16-17 ani) in zona locuintei. Acestia asteapta sa fiu singur pentru a ma bate. Am fost prins si lovit cu piciorul in piept , in urma loviturii avand o vanataie in jur de o saptamana. Tata a fost si a discutat cu ei, acestia raspunzandu-i ca de cate ori trec singur si ei ma vad, ma vor bate. Ce se poate face impotriva lor?
Plangere la politie pentru lovire si amenintare. Poate va scoateti certificat medico-legal ptr ca v-au lovit in piept.
Daca considerati ca persoanele respective vor trece si la fapte, puteti face o plangere penala pentru infractiunea de amenintare prevazuta in art.193 Cod Penal.
In primul rand, daca ai fost agresat, trebuie sa mergi la Institutul de Medicina Legala sa iti dea un numar de ingrijiri medicale. Cu acest document mergi la politie si depui o plangere penala impotriva celor care te-au agresat pentru loviri sau alte violente(sau mai grav vatamare corporala-in functie de numarul de ingrijiri medicale). Nu e necesar sa ai martori, dar ajuta. Astfel, ei vor fi chemati la declaratii la politie, parintii lor vor afla si acest fapt ar putea sa ii descurajeze sa te agreseze pe viitor. Daca loviturile pe care ti le-a aplicat sunt grave, se pot cere si daune morale si materiale(echivalentul spitalizarii de exemlpu).
Multumesc. Acum nu mai pot merge la spital deoarece nu mai am semn de la lovitura. La urmatoarea lovitura asa voi proceda.
Ioana_Balc a scris:

In primul rand, daca ai fost agresat, trebuie sa mergi la Institutul de Medicina Legala sa iti dea un numar de ingrijiri medicale. Cu acest document mergi la politie si depui o plangere penala impotriva celor care te-au agresat pentru loviri sau alte violente.


De ce trebuie sa mearga intai la IML ca sa scoata certificat medico-legal si apoi sa-l duca la politie?
Poate sa depuna plangere la politie inainte de a merge la IML,si apoi dupa ce IML ii da certificat,poate sa-l duca la politie.
Sa intelegem ca politia nu primeste plangeri pana nu ne scoatem certif.medico-legal?

@BStefan

Poti depune plangere si de pe acum,nu astepta ca ei sa-ti faca vrun semn ca sa dovedesti. Cei care te-au batut,pot sa-ti dea data viitoare 2 suturi in fund,sau o palma in cap,iar doua suturi si o palma-n cap nu lasa urme de violente,nu lasa semn pe corp,asa ca nu cred ca vei scoate certif.medico-legal ptr astfel de violente.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
Tarzan2012, utilizator

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru loviri si amenintare Anonimata Anonimata Ce pedeapsa se primeste in cazul in care am depus o plangere penala impotriva surorii mele care ma tot ameninta cu moartea si m-a lovit. Amenintarea este ... (vezi toată discuția)
Agresiune bobar bobar Buna, sambata seara a suferit o agresiune intr-un club. ce masuri legale poate lua? Mi-a spus ca nu stie cine la agresat. in acea seara a chemat si politia ... (vezi toată discuția)
Agresat fizic Leonard011 Leonard011 Buna seara ... Am fost agresat de tatal unui tanar cu care am avut o altercatie verbala. Precizez ca am primit patru palme peste fata , am ripostat cu o palma ... (vezi toată discuția)