avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune fizica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune fizica

Buna ziua. In urma unei discutii contradictorii in autobuz,sunt urmarit de 3 persoane (16-17 ani) in zona locuintei. Acestia asteapta sa fiu singur pentru a ma bate. Am fost prins si lovit cu piciorul in piept , in urma loviturii avand o vanataie in jur de o saptamana. Tata a fost si a discutat cu ei, acestia raspunzandu-i ca de cate ori trec singur si ei ma vad, ma vor bate. Ce se poate face impotriva lor?
Macar sa-mi dea doua suturi si o palma si sa se potoleasca pentru ca nu imi plac situatiile de acest gen. Pana la urma puteam sa chem si eu 5 prieteni si sa-i batem dar nu suntem animale si nu traim in jungla. Dupa comportamentul lor sunt sigur ca nu se vor limita la atat.
Infractiunea incriminata de art. 193 Cod penal consta in fapta de a ameninta o persoana cu savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare indreptate impotriva ei , a sotului, sau a unei rude apropiate, daca este de natura sa o alarmeze.

Actiunea penala se pune in miscare la plangerea penala prealabila a persoanei vatamate.

Puteti depune o plangere penala prealabila al carei continut trebuie sa cuprinda : descrierea faptei, indicarea autorului,aratarea mijloacelor de proba, indicarea adresei partilor si a martorilor.

Plangerea trebuie introdusa in termen de 2 luni din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru loviri si amenintare Anonimata Anonimata Ce pedeapsa se primeste in cazul in care am depus o plangere penala impotriva surorii mele care ma tot ameninta cu moartea si m-a lovit. Amenintarea este ... (vezi toată discuția)
Agresiune bobar bobar Buna, sambata seara a suferit o agresiune intr-un club. ce masuri legale poate lua? Mi-a spus ca nu stie cine la agresat. in acea seara a chemat si politia ... (vezi toată discuția)
Dosar penal de vatamare corporala LeonardMihai LeonardMihai Buna ziua. As dorii sa stiu si eu la ce pedeapsa ma pot astepta din urmatoarea poveste: Am fost chemat de un fost prieten al iubitei mele in scara ei de bloc ... (vezi toată discuția)