Am sa cer o parere si aici la care sper sa ma lamuresc.
La penultimul termen de judecata s-au incuviintat probele cu inscrisuri si expertiza contabila.Unul din obiectivele expertizei fiind in legatura cu judecarea altei cauze s-a suspendat pana la solutionarea irevocabila a celuilalt dosar.
Intre timp acel dosar s-a finalizat,acesta s-a repus pe rol si surpriza :nu se reia de unde a ramas (discutarea obiectivelor expertizei si numirea expertului).
Explicatia jud. : nu v-am acordat cuvantul la propunerea probelor....eu nu si nu ca am discutat chiar si obiectivele de aceea s-a si suspendat ...ea nu si nu ca nu mi-a aprobat nici o expertiza..eu ca da ....ea ca nu si tot asa la care mi se adreseaza nervoasa "nu esti mai desteapta ca mine". I-am explicat ca la ultima fila din dosar este incheierea respectiva in care scrie negru pe alb ca mi s-a acordat cuvantul la probe,mi s-au admis ca fiind pertinente si utile.A prorogate discutarea probelor la termenul urmator ,adica maine.
Intrebarea mea e: sa ma prezint maine cu o cerere de recuzare(art 27(9) vechiul CPC sau ,sa fac direct stramutare la ICCJ pe motiv de banuiala legitima?
Cu ea nu o scot la capat.
Ce e de facut in acest caz??
Nu este singulara situatia dvs si eu am avut parte de asemenea modalitate de manifestare si am reusit sa indrept cu emoti si multa insistenta la instanta superioara . .......... ce a ignorat doamna jude .
S-a dat drumul la expertiza.Dar ce fac cu celalalt dosar?Al sotului?Aceleasi pretentii,aceleeasi parata,acelasi complet de judecata ,la mine in final se calculeaza suma datorata de societate de catre expert si la sotul meu in dosar nu a fost utila proba cu expertiza.Astazi s-a pronuntat ”respinge cererea”.
De fapt in realitate mie mi-a admis proba cu expertiza in ianuarie fiind mai avansat dosarul.A fost suspendat pana in mai.In aprilie la sotul meu i-a spus ca nu este utila proba cu expertiza.Apoi la repunerea pe rol am avut termen in aceeasi zi cu el.La ordine a fost al lui primul ramanand in pronuntare si apoi la 2 dosare am fost eu.Credea ca ramana si al meu in pronuntare dupa calculele jud.Dar cum am spus mai sus nu a mai avut incotro si a acceptat la mine -a zis a zis....
Acum astept hotararea si sa facem recurs.Interesant ca stiam solutia de cand am dat in judecata.Atitudinea si modul de solutionare a spus totul.Cum se poate asa ceva?
In drept sa motivez la general art 304 vechiul cpc sau trebuie musai sa scriu si lit8?sau care o fi?ma refer la casare si trimitere spre rejudecare pt suplimentarea probatoriului(cu expertiza)
Fără supărare, dar de unde se poate cunoaște detaliat dosarul dvs/al soțului, încât să se poată da sfaturi privind încadrarea punctuală a motivelor de recurs?
Acest lucru nu se poate face decât studiind atent hotărârea atacată, nu de principiu.
Tot ce pot să vă spun - înțeleg că sunt incidente prevederile vechiului Cod de procedură civilă - este că dacă, după judecata fondului, urmează direct recursul, puteți cere instanței de recurs o judecare a pricinii sub toate aspectele, nu neapărat cele arătate punctual în art. 304, dacă aveți apel - recurs, recursul va trebui să indice punctual ș motivat cazurile enunțate de articolul în discuție.
În concluzie, stimată doamnă, ar trebui, în primul rând, să aveți în vedere că motivarea recursului nu se poate face după ureche, ci profesionist.