avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cuantumul alocatie copil mai mare de 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cuantumul alocatie copil mai mare de 2 ani

care este cuantumul alocatiei pentru copil dupa 2 ani?
cum se obtine, la ce institutie ne adresam? sotul angajat, sotia somera neindemnizata.

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 13:14, 22 Mai 2013
ISR - Indice Social de Referinta = 500 RONI
- pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani se calculeaza 0,4 x ISR, la valoarea actuala a ISR rezulta o alocatie pentru copii in valoare de 200 lei/luna.

- pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani, precum si pentru tinerii prevazuti la art. 1 alin. (3) din ordonanta mentionata se calculeaza cu formula 0,084 x ISR, adica tot 42 de lei, cum e in prezent.

- pentru copiii cu handicap cu varsta de pana la 3 ani se calculeaza 0,4 x ISR, la valoarea actuala a ISR rezulta o alocatie pentru copii in valoare de 200 lei/luna.

- pentru copiii cu handicap ce au varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani se calculeaza cu formula 0,168 x ISR, la valoarea de astazi a ISR aceasta fiind de 84 lei lunar.

Ce acte sunt necesare?Acte necesare pentru intocmirea dosarului de alocatie de stat sunt:
- cerere tip;
- certificat de nastere al copilului nou-născut in original si copie;
- buletin (carte) de identitate pentru unul dintre părinţi (cel care solicita sa fie titularul alocatiei) in original si copie;
- dosar incopciat.

Unde se depun actele pentru alocatia de stat?Actele de mai sus se depun la consiliile locale comunale, orasenesti, municipale sau ale sectoarelor municipiului Bucuresti, unde au domiciliul sau resedinta, dupa caz, reprezentantii legali, la inspectoratele teritoriale de stat pentru persoanele cu handicap.
Cererile se aproba, dupa caz, de catre directorul directiei generale judetene de munca si protectie sociala, directorul sau comandantul unitatii scolare ori inspectorul-sef al inspectoratului teritorial de stat pentru persoanele cu handicap; dupa aprobare, documentele care atesta dreptul la incasarea alocatiei de stat pentru copii se transmit titlurilor prin institutiile abilitate.



Sursa: [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2013
Bruta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia pentru cresterea copilului 2015 angela03 angela03 Buna ziua! Am si eu o nelamurire: s-a dublat alocatia copiilor incepand din 2015? Vreau sa stiu daca trebuie sa depunem alte acte pentru a beneficia de marirea ... (vezi toată discuția)
Alocatia pentru copiii pana la 2 ani alexandraBudur alexandraBudur buna ziua. alocatia se plateste pana cand implineste copilul 2 ani,indiferent daca am optat pentru concediul de crestere al copilului pana la 1 an sau 2? (vezi toată discuția)
Alocatia copilului sanatos cu mama cu handicap mahdalll mahdalll eu fiind cu handicap de gradul 1. inainte de a naste fata nu am lucrat nikaieri, niki sotul. întrebarea. care este alocația care trebuia sa o primească ... (vezi toată discuția)