avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Asigurare de viata a salariatilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Asigurare de viata a salariatilor

Buna ziua !
Compania a incheiat asigurari de viata unor angajati (muncitori) si nu am stiut ca trebuiesc impozitate !!! Cum procedez cu suma aferenta fiecarui asigurat ? O asimilez salariului de incadrare si opresc toate contributiile ? Sau doar impozitul de 16 % ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: 2lk , utilizator 14:17, 29 Mai 2013
O considerati "alte venituri de natura salariala" si o adunati la salariu, retinand toate taxele.
Succes!
Multumesc !
fplopeanu a scris:

O considerati "alte venituri de natura salariala" si o adunati la salariu, retinand toate taxele.
Succes!

Daca la salariul lor de baza adaug suma ce reprezinta asigurarea lui si o interpretez ca "alte venituri" imi rezulta de aici si un rest de plata ... ceea ce nu este corect ! Nu cumva aceste asigurari ar trebui sa intre sub plafonul celor 250 de euro/an/asigurat ?
Ca sa nu va iasa rest de plata introduceti ca "avans" suma virata la asigurator.
Asigurarile de viata nu beneficiaza (inca) de facilitati fiscale; se fac demersuri in acest sens.

Succes!
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar - lamurire Daniel1900 Daniel1900 Buna seara!1. Am si eu o intrebare sau mai bine zis o nelamurire! Matusa mea lucreaza ca si ingrijitoare la o gradinita iar pe fluturas ii apare Salariu de ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata anamariacelik anamariacelik buna ziua asociatul firmei la cre lucrez a incheiat cu ING o asigurare de viata suportata integral de angajator? cum inregistrez din punct de vedere contabil? (vezi toată discuția)
Impozit pe...ce? pe avans? vioricapop vioricapop Buna ziua! In vara acestui an am incasat un avans de 2000 de euro ( in baza unui ante contract de anzare-cumparare) pentru vanzarea unui imobil. Conform ... (vezi toată discuția)