avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Nu-mi plac manelele, cum pot evita sa le ascult cand ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Nu-mi plac manelele, cum pot evita sa le ascult cand sunt intr-un mijloc de transport in comun?

Buna ziua
Am o problema cu manelele. Nu stiu daca scoala prea multa e problema ori autocenzura, cert este ca nu agreez genul.
Fac zilnic naveta cu autobuzul si din diverse parti razbesc "acordurile" numitului gen muzical. De pe telefoane fireste. Toti (aproape fara exceptie) sun elevi navetisti.
Am incercat (fara rezultat) sa le sugerez folosirea castilor. Daca voi insista risc sa devin penibil.
Totusi, 40 de minute cat dureaza drumul e cam mult.
Exista o metoda legala prin care sa pot evita acest disconfort ? (In afara de folosirea autoturismului personal)

va multumesc
Cel mai recent răspuns: IGHI , utilizator 08:45, 23 Mai 2013
O solutie in afara folosirii autoturismului personal, ar fi folosirea castilor.. pt dvs.
Puteti depune o sesizare sau cum vreti s-o numiti la compania de transport. Asa cum se interzice fumatul in autobuz, ar putea deveni regula ca fiecare sa-si asculte muzica fara sa le-o asculte si altii.

Avand in vedere faptul ca toti, sau aproape toti pasagerii sun elevi navetisti, [editat]m-as mira ca o companie de transport sa va ia in considerare cererea, pentru ca si-ar pierde clientii si pe criza asta firmele ar da faliment daca ar trebui sa renunte la iubitorii de manele.
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Am discutat si cu patroana firmei de transport. A spus ca este de acord cu mine si ca va lua masuri. Masurile nu se vad insa.
Am discutat si cu un sofer. A racnit omul o data la neomanelisti (formal bineinteles) dupa care s-a facut ca nu-i mai aude...
Daca e sa ne luam dupa dictonul "libertatea lor se termina acolo unde incepe libertatea mea" inseamna ca ar trebui sa existe prevederi legale care sa ma protejeze de astfel de neajunsuri. Exista astfel de prevederi ?
Evident, daca acest lucru nu contravine nici unei legi inseamna ca pot "investi" intr-o scula mai "procopsita" si sa-i terorizez cu muzica clasica la un volum suficient care sa-i acopere. The War of sounds ...
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
euroloser, utilizator
Cand nu exista bun simt, intervine codul civil. Dar pe cine sa dati in judecata ?
Cui sa va plangeti de conditiile de transport ? N-au reusit sa puna ordine cand a fost vb de transport de persoane peste limita capacitatii si s-au intamplat tragedii.

Mai degraba, razboiul nervilor
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Nu e corect ce vi se intampla.Pana veti gasi solutii,ar fi bine ca si dvs sa va procurati casti si sa ascultati ce doriti: sport,stiri. Insa cred ca dvs in cele 40 min cat parcurgeti pe traseu,doriti sa mai dormiti,insa va deranjeaza manelistii...
Singura varianta pe care vi-o sugerez eu este in felul urmator:
1) Depuneti o cerere in scris la conducerea transportului. Ei vor trebui sa va dea raspuns tot in scris. Nu acceptati verbal !
2) Daca conducerea nu au luat masuri,singura posibilitate ar fi varianta sa sesizati OPC sau o institutie care se ocupa cu protejarea celorlalti civili.

Asa cum in mijloace de transport exista interzis de a nu se fuma,a nu se manca,a nu se transporta combustibil inflamabil,etc,,ar trebui si interzicerea altor disconforturi ptr ceilalti pasageri.
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
Tarzan2012, utilizator

Alte discuții în legătură

Maneaua ºi constituþia silviu. durlã silviu. durlã B-)Constituţia României în art. 30 al. 1 (Libertatea de exprimare), stabileşte: "Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi ... (vezi toată discuția)
Cat de tare pot sa ascult muzica? irc80 irc80 Buna seara!As vrea sa stiu si eu cat de tare pot sa ascult muzica!Cei pusi pe rautati le spun de acum...ascult toate genurile de muzica incepand din ani 70 ... (vezi toată discuția)
Mp3 player - drepturi de autor maiam maiam Vedem pe strada o multime de persoane cu playere Mp3 sub forma de memory-stick. Raspund ei pentru melodiile inregistrate in aceste dispozitive? Pot fi trasi ... (vezi toată discuția)