avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Alegere cod caen
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Alegere cod caen

Buna ziua,
Doresc sa ma autorizez ca PFA.
Voi presta un fel de consultanta pentru respectarea obligatiilor ce revin societatilor comerciale care genereaza deseuri.
Efectiv activitatea consta in:
-idenfiticarea deseurilor generate
-incadrarea si codificarea deseurilor
-intocmirea evidentei deseurilor
-intocmirea si trasmiterea de rapoarte catre Ag Reg de Protectia Mediului.

Din cate am citit ma incadrez la codul caen 7490-Alte activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice n.c.a., din descriere consultanţă în probleme de mediu.
Sau la codul 7022 - Activitati de consultanta pentru afaceri si management.

Problema cu cele doua coduri este ca niciunul dintre ele nu se preteaza pentru norma de venit, ci se impoziteaza in sistem real, lucru care presupune contabilitate in partida simpla.
Stiu ca nu este dificila contabilitatea si sunt convins ca daca depun un minim de efort o sa reusesc sa o tin singur, insa.....in prezent lucrez cu carte de munca si am un job care ma solicita ffff mult. Activitatea pe PFA o sa o prestez pentru 5-6 firme (sper eu) si nu este tocmai simplu.

Intrebarea este:
Pot incadra activitatea asta in codul CAEN 8299 Alte activităţi de servicii suport pentru întreprinderi n.c.a.?
Cod care se incadreaza la norma de venit.

Idea este sa o pot face legal, fara sa risc nimic. Am gasit un binevoitor care m-a sfatuit sa ma autorizez cu codul pe care il vreau eu ca apoi nu vine nimeni sa verifice.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:47, 24 Mai 2013
Pentru tinerea contabilitatii in partida simpla (completarea registrului jurnal de incasari si plati) nu e asa de dificila si nici nu cred ca ar presupune asa mult timp.
Aveti la urmatoarea adresa lista cu explicatii pentru toate codurile caen www.avocatnet.ro/content/con...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultanta ssm luizzasm luizzasm Care sunt codurile CAEN pentru activitatea de consultant in domeniul securitatii muncii? (vezi toată discuția)
Infiintare pfa IonD IonD Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: -sotul este licentiat in stiinte administrative, specializarea administratie publica, cu master financiar, si ... (vezi toată discuția)
Inspector resurse umane autorizat ca pfa iuliana7526 iuliana7526 Poate inspectorul de resurse umane desfasura activitate economica in mod independent pe domeniul relatii de munca si organizare. Daca da, cu ce CAEN si ce ... (vezi toată discuția)