avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbrul de mediu la vanzarea unei masini pentru care ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbrul de mediu la vanzarea unei masini pentru care exista sentinta de inmatriculare fara plata timbrului de mediu

buna,am cumparat in februarie 2013 o masina din germania,am dat in judecata ptr a o inmatricula fara sa platesc timbru de madiu,am cistigat,mi-a dat nr negre dar e scris in certificat inmatriculata provizoriu pina la solutionarea dosarului,dupa recurs o sa vina si ultima hotarire definitiva si irevocabila ptr acest autoturismnu ptr proprietar,dar m-am hotarit sa o vind ,intrebarea mea este:cumparatorul trebuie sa plateasca timbrul de mediu sau se ia in consideratie ca ptr acesta masina exista o hotarire definitiva si irevocabila?daca ar fi sa ma inteleg cu cumparatorul sa ramina tot pe numele meu dar sa nu aiba probleme cu politia ce trebuie sa fac,sa trec pe el ca utilizator sau altceva,multumesc.
Cel mai recent răspuns: vidoqc , utilizator 21:32, 30 Mai 2013
adivip a scris:
cumparatorul trebuie sa plateasca timbrul de mediu sau se ia in consideratie ca ptr acesta masina exista o hotarire definitiva si irevocabila?

Da, cumparatorul trebuie sa plateasca.
Hotararea "definitiva si irevocabila" este pentru dvoastra nu pentru masina, ca doar nu masina a intentat proces ...
Cumparatorul, daca vrea poate face acelasi lucru .. proces!

2) daca nu vreti sa ii vindeti auto, ii faceti comodat, il desemnati "utilizator" si va asumati toate problemele ulterioare.
adica ce probleme ulterioare de exemplu?
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
adivip, utilizator
Sa nu va mai plateasca impozitul anual pe masina.
Sa va vina acasa amenzi de parcare. Sa nu le contestati in termenul legal si sa trebuiasca sa platiti amenda si utilizatorul sa nu va dea banii.
Sa va vina acasa amenzi de radar cu camera. Sa nu le contestati in termenul legal si sa trebuiasca sa platiti amenda si utilizatorul sa nu va dea banii.
Sa va vina acasa amenzi de rovinieta. Sa nu le contestati in termenul legal si sa trebuiasca sa platiti amenda si utilizatorul sa nu va dea banii.
Utilizatorul sa foloseasca auto la savarsirea de infractiuni (de orice fel, de la droguri,pana la furturi) si sa fiti chemat sa dati cu subsemnatul.
Sa vanda auto mai departe, fara acte, si sa nu mai dati de noul proprietar, care poate face la randul lui cele scrise mai sus, etc
...si altele !!
Toate, chiar si pentru a va dovedi nevinovatia, inseamna timp, bani si nervi (sanatate)!
multumesc frumos!!!!!!!!!!!
Adivip, te rog da-mi mai multe detalii despre procesul castigat. Un numar de dosar, localitatea, cand ai deschis procesul si eventual si mai multe informatii. As dori sa apelez la tine astfel, deoarece esti primul om care spune ca a castigat un proces pe timbru de mediu, ar fi o sansa uluitoare pentru jurisprudenta sa existe un asemenea precedent. Te rog raspunde neaparat sau lasa-mi un mesaj privat cu datele solicitate!
Iti multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă lipsă rovinietă la auto vândut în urmă cu 2 ani: cum pot rezolva această situație? Bogdan2121 Bogdan2121 Bună seara, Am o situație cu un autoturism vândut acum 2 ani în sensul ca mi-a venit amenda de rovinieta, deci noul proprietar nu a înscris-o..., dar ... (vezi toată discuția)
Masina instrainata mateys mateys Salut, Acum ceva vreme am dat masina unui unchi, cu bani, dar fara act de vanzare cumparare. A zis ca o foloseste el, i-am dat actele si multe urari ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto G-Radu90 G-Radu90 Va salut, am si eu nevoie de un sfat. Deci problema sta in felul urmator, eu am cumparat o masina, am dat in judecata pentru recuperarea taxei. Intre timp am ... (vezi toată discuția)