avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto

Va salut, am si eu nevoie de un sfat. Deci problema sta in felul urmator, eu am cumparat o masina, am dat in judecata pentru recuperarea taxei. Intre timp am gasit sa vand ( lucru ce nu vroiam sa-l fac in momentul cand am depus actele pt recuperare adica in Noiembrie 2012) ceea ce ma duce la problema mea de acum, eu am vandut masina, taxa nu am recuperato inca, procesul imi este peste 2 zile. Eu vreau sa depun in instanta cerere de renuntare pt ca noul cumparator sa se poata folosi de taxa veche care este mai mica. Problema este urmatoarea: cumparatorul v-a merge la ANAF sa depuna cererea pt situatia Taxei ( recuperata sau nu). Banuiesc ca o sa apara acolo ca am proces pe rol. La politie ii v-a inmatricula masina daca acolo scrie ca nu am recuperat taxa dar am un proces pe rol cu ANAF?
Singura problema ar fi ca am eu foarte mult de umblat ca sa obtin sentinta definitiva si irevocabila cum ca am renuntat la restituirea taxei. Am inteles ca trebe sa fac o minuta, sa cumpar timbre, sa legalizez minuta la notar, sa ajung iarasi la tribunal sa o depun etc.
Altfel as scapa mai usor, as merge la proces, as declara acolo ca renunt la restiuire, as depune cererea de renuntare si asta ar fi tot. Astept sa-mi vina acasa sentinta definitiva.
Dar problema este ca eu nu vreau sa-i incurc pe cumparatori, sa stea pana imi vine mie sentinta etc.
Deci o poate inmatricula la politie cu certificatul ANAF pe care scrie ca nu a fost restiuita taxa dar este un proces pe rol? sau ii obliga sa plateasca timbru de mediu si atunci trebe sa demarez eu demersurile de renuntare?
Multumesc anticipat pt consiliere.
Cu stima,
Radu.
Cel mai recent răspuns: kik101 , utilizator 00:32, 19 Aprilie 2013
probabil ca raspunsul meu va fi tardiv pt. dvs, insa nu e nevoie sa renuntati la procesul initiat.
daca cumparatorul cere dovada achitarii/restituirii taxei la afp va primi un raspuns favorabil inscrierii fara taxa, avand in vedere ca procesul dvs. nu s-a finalizat inca printr-o hotarare definitiva si irevocabila. Afp-ul nu elibereaza aceasta adeverinta decat daca s-a depus o cerere de restituire taxa in baza unei hotarari irevocabile. Cu alte cuvinte, dvs va puteti recupera taxa, iar cumparatorul poate inmatricula masina fara a plati alta taxa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa recuperata dupa cupararea masinii..?! kammellia kammellia Buna ziua, am si eu o nelamurire: Am achizitionat de curand o masina proprietarul spunand ca nu a recuperat taxa, am fost la anaf si am si adeverinata. Toate ... (vezi toată discuția)
Taxa auto - recuperare jacquelline jacquelline Toamna trecuta mi-am cumparat un autoturism din Germania pe care am vrut sa-l inmatriculez fara plata taxei pentru mediu. In acest sens am actionat in judecata ... (vezi toată discuția)
Taxa auto - situatie cel putin ciudata estpoint estpoint Buna ziua, Am cumparat acum cateva zile o masina fabricata in 2007 , la care proprietarul a specificat ca taxa de prima inmatriculare a fost solicitata in ... (vezi toată discuția)