avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sef birou este post de conducere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sef birou este post de conducere?

Buna ziua!
Pentru ca sunt angajata dinainte de 2011 si neavand vreun act aditional, din cate am inteles, as putea sa beneficiez de preaviz conform vechii legi. Insa postul pe care il ocup este de sef birou, neavand oameni in subordine. Poate fi considerat post de conducere sau imi pot da demisia cu 15 zile calendaristice?

Va multumesc,
Mia
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:53, 24 Mai 2013
Organizarea structurală aşa cum este prevăzută de Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri precum şi O.U.G nr. 229/2009 privind măsuri pentru reducerea unor cheltuieli la nivelul administraţiei publice are drept consecinţă împărţirea în birouri, servicii, direcţii şi direcţii generale, adică structura organizatorică.

Categoria funcţiilor publice de conducere cuprinde următoarele funcţii publice:
- director general din cadrul autorităţilor administrative autonome, al ministerelor şi al celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale;
- director general adjunct din cadrul autorităţilor administrative autonome, din aparatul ministerelor şi al celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale;
- director din cadrul autorităţilor administrative autonome, din aparatul ministerelor şi al celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, director executiv în cadrul autorităţilor administraţiei publice locale şi al instituţiilor publice subordonate acestora;
- director adjunct din cadrul autorităţilor administrative autonome, din aparatul ministerelor şi al celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, director executiv adjunct în cadrul autorităţilor administraţiei publice locale şi al instituţiilor publice subordonate acestora;
- secretar al judeţului, municipiului, al sectorului municipiului Bucureşti, al oraşului şi comunei;
- şef al oficiului prefectural;
- şef serviciu;
- şef birou.

Din cate cunosc, pentru constituirea unui birou este necesar un număr de minimum 5 posturi de execuţie.

In cazul demisiei, termenul de preaviz este cel mentionat in c.i.m. sau de 30 de zile daca sunteti functionar public.
Lucrez in domeniul privat, iar departamentul in care sunt eu sef birou este de marketing si nu consta decat intr-un singur angajat, eu adica.

Va multumesc mult pentru raspuns, retin ca sunt deci pe un post de conducere si cel mai probabil va trebui sa-mi dau demisia in 30 de zile calendaristice...

Sincer, ma gandesc sa nu respect acest preaviz, niciun angajator nu asteapta atat sa i se ocupe un post vacant.. Pana la urma, ma gandesc ca nu voi mai primi banii pe zilele acelea si... mi se mai poate face ceva? Mai exista litera i ?
Lucrand in sectorul privat , atunci sunt incidente prevederile art.277 (1) C.mun., in sensul prezentului cod, functiile de conducere sunt cele definite prin lege sau prin reglementari interne ale angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Funcții de conducere andrc andrc coordonator de compartiment este o funcție de conducere?trebuie sa faci declaratie de avere? (vezi toată discuția)
Functia de sef serviciu snadica snadica Vã rog sa -mi spuneti care sunt functiile publice asimilate functiei de sef serviciu. Vã multumesc anticipat. Va prezint un articol de ... (vezi toată discuția)
Angajatii oficiilor postale sunt functionari publici? Muresan Felicia Muresan Felicia Va rog sa-mi spuneti, daca functionarii de la ghiseele postale sunt functionari publici?Comportamentul lor cam lasa de dorit si as dori sa stiu de ce ... (vezi toată discuția)