avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Comunicare prin afiºare a unui proces verbal de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Comunicare prin afiºare a unui proces verbal de contravenþie

Buna ziua,

Am o problema legata de comunicarea unei contraventii, stationare in zona interzisa, soldata cu ridicarea autoturismului. Politia Locala S6 a intocmit P/V in data de 08.05.2013pentru o contraventie facuta pe 30.05.2013 (cand a fost ridicata din parcare de catre "hingherii de masini") si comunicata prin afisare in data de 23.05.2013 si semnata de o vecina "binevoitoare". Pot ataca in justitie conform O.G.2/2001 art 25 ?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 15:41, 24 Mai 2013
1.Sa inteleg ca inainte de toate v-a fost incheiat procesul verbal, comunicat si dupa aceea ati savarsit contraventia?
2 Nu, nu este motiv de contestare si de anulare a procesului-verbal .Art. 27 din actul normativ la care ati facut trimitere stabileste ca modalitate de comunicare a p,v si comunicarea prin afisare la domiciului contravenientului.
3.Motivele ptr care puteti contesta un p.v sub aspectul legalitatii incheierii sale sunt cele prev de art. 16,17,19 Og 2/2002 sau pe aspecte care tin de temeinicie (savarsirea faptei) p.v

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de afisare amenda la domiciliu prettydaniola prettydaniola Cf art 27 OG 2/2001: amenzile se afiseaza la domiciliul contravenientului. Prin aceasta eu inteleg lipirea pe ușă. Cu toate acestea, eu am gasit p.v de ... (vezi toată discuția)
Termen contestare proces verbal Adrian Copil Adrian Copil Termenul de contestare al procesului verbal este de 15 zile de la comunicare. Eu disting doua cazuri: 1. cel cand semnezi si primesti procesul verbal (caz in ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal de contraventie ContSters82010 ContSters82010 Buna ziua, Va roga sa ma ajutati si pe mine cu un model de contestatie a p-v de contraventie intocmit de politia comunitara. M-ar ajuta un link sau macar ... (vezi toată discuția)