avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestatie proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestatie proces verbal de contraventie

Buna ziua,
Va roga sa ma ajutati si pe mine cu un model de contestatie a p-v de contraventie intocmit de politia comunitara. M-ar ajuta un link sau macar pasii care trebuie sa-i urmez in intocmirea contestatiei.
Multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters82010 , utilizator 17:45, 2 Septembrie 2009
nu exista un model pt intocmirea contestatiei. contestatia se depune la judecatoria locului in care domiciliati, sau a savirsirii contraventiei, daca este diferit de locul de domiciliu.
Doream sa stiu daca trebuie sa cuprinda aceleasi elemente ca orice cerere de chemare in judecata.Multumesc!

DOMNULE PRESEDINTE

.........., contestator
cu domiciliul in ....................., str. ...................., nr. .., ap. ..
depun prezenta

PLANGERE IMPOTRIVA PROCESULUI-VERBAL DE CONTRAVENTIE

seria .... numarul ............ din data de ......./......./200
incheiat de ag. sef. adj. .................. din IPj ....................

Va rog sa dispuneti anularea procesului-verbal.

MOTIVARE

In fapt
La data de ....../....../200. ma deplasam cu autoturismul marca ............., cu numarul de inmatriculare ..........., proprietate personala spre .......... impreuna cu prietena mea ............
Venind dinspre ........., inainte de a intra in satul .......... am fost oprit de un echipaj de politie.

......

(Aici trebuie sa relatati ceea ce sa intamplat )

.......

In subsidiar doresc sa atrag atentia instantei asupra gravelor deficiente de care sufera procesul-verbal de contraventie. Motivele acestor grave deficiente tin ori de necunoasterea crasa a legii ori de aplicarea constanta a legii intr-un mod distorsionat.

.........

Motive de anulare a procesului verbal de constatare a contraventiei care se vi se aplica in speta, le gasiti la "motive de anulare"

.........

In drept:
(precizati articolele si legile pe care va sustineti plangerea )

data si semnatura ...

Va multumesc tare mult pentru ajutor!!
Este posibil ca procesul verbal de contraventie sa fie intocmit in 10.08.2009 (fara martori, probabil in birou) daca fapta a fost savarsita in 21.06.2009?
Comunicarea p-v s-a facut in 27.07.2009.

Alte discuții în legătură

Procedura pentru o amenda comunicata mai tarziu de 30 de zile alexandra_marta alexandra_marta Am primit astazi (stampila postei este din data de 23.09.2009, iar pe scrisoarea in sine in partea superioara, sub serie si numar este trecuta data de ... (vezi toată discuția)
Somatie din partea directiei generale de impozite si taxe locale pt. un pv de la politia rutiera mariusft mariusft Buna ziua, Astazi am primit o somatie de plata din partea MF pentru o amenda primita in 04.06.2008 pentru depasirea limitei de viteze in orasul Brasov, la ... (vezi toată discuția)
Comunicare prin afiºare a unui proces verbal de contravenþie merriva merriva Buna ziua, Am o problema legata de comunicarea unei contraventii, stationare in zona interzisa, soldata cu ridicarea autoturismului. Politia Locala S6 a ... (vezi toată discuția)