avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungirea delegarii fara acodul angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungirea delegarii fara acodul angajatului

Poate fi considerat accept pentru prelungirea delegarii peste termenul de 60 de zile continuarea activitatii la locul delegarii?
Mentionez ca angajatorul nu a specificat un interval de timp in delegarea initiala si sunt mentinut in delegare de aproape 4 luni.Nu mai doresc prelungirea delegarii.
Doresc sa stiu daca sunt in termen sa pot promova o actiune in justitie pentru anularea dispozitiei.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 26 Mai 2013
Art. 44 C.mun.
(1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
....

Desi Codul Muncii nu reglementeaza expres cum poate fi acest acord, acesta poate fi expres sau tacit. însă în toate cazurile el trebuie să existe şi să poată fi dovedit.
As aprecia ca, daca salariatul continua activitatea la locul delegarii peste termenul de 60 de zile, exista o acceptare tacita din partea sa privind prelungirea delegarii.
Multumesc.

Doresc sa stiu daca dispozitia initiala de delegare poate fi considerata ca a expirat legal ulterior celor 60 de zile obligatorii de delegare.
Teoretic , da, termenul stabilit prin decizia initiala de delegare poate fi considerat ca fiind expirat.
Insa, practic, nu poate fi considerat expirat daca dvs ati continuat activitatea la angajatorul delegat.
O asemenea situatie poate fi considerata o modificare a contractului de munca pentru a contesta documentul in justitie si care este data la care pot raporta termenul de contestare ?

Mentionez ca angajatorul a precizat in dispozitia initiala ca "nu intervin modificari de natura contractuala", afirmatie in contradictie cu obiectul unei eventuale contestatii.

In dispozitia de delegare initiala nu este precizata durata delegarii care in fapt a ajuns la patru luni fara existenta unei prelungiri sau a unui accept explicit din partea mea.
Locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă se prevede in art.42 alin1. C.mun.

De ce nu ati revenit la locul de munca initial , dupa expirarea termenului de 60 de zile ?

Alte discuții în legătură

Modificare contract de munca victorm86 victorm86 Doresc sa stiu daca necontestarea sau contestarea tardiva a unei dispozitii prin care se modifica unilateral clauze esentiale ale unui contract de ... (vezi toată discuția)
Deplasare in delegatie arakys arakys Buna ziua! Conform legii, cate zile lucratoare dintr-o luna, angajatul poate fi trimis in delegatie ? Multumesac anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Incalcare abuziva a conditiilor delegarii aidu aidu Am fost delegat de angajator sa lucrez in strainatate, delegatia fiind stabilit sa se incheie la 16 decembrie 2013, cand urma sa intru in concediu, pe care ... (vezi toată discuția)