avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... 3 caini intr-o garsoniera deranjeaza locatarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

3 caini intr-o garsoniera deranjeaza locatarii

buna seara, va rog sa ma ajutati cu o opinie.
cum putem sa rezolvam situatia unei garsionere in care chiriasii au 3 dulai zgomotosi, care lasa mult par in lift si pe holul de la intrare in bloc si IN PLUS se reped si latra/sperie lumea prin bloc de ne frica sa mai iesim din bloc fara sa ne asiguram ca nu vin cainii.......

putem sa decidem in comitet executoiv costuri suplimentare, nr suplimentar de persoane la intretinere? e in regula asta?
cu vorba buna am incercat si cu proprietarul si cu chiriasul dar degeaba.
mizerie si neplaceri. vecini speriati, atacati de caini, muscati de mana ......
ce ne sfatuiti, va rugam,
Avem vreun temei legal sa actionam?
Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: liliana11 , utilizator 20:10, 27 Mai 2013
Raheli a scris:
va rog sa ma ajutati cu o opinie.

Incerc si eu o opinie.
Apartamentele sunt construite pentru ca in ele sa locuiasca oamenii si nu animalele. Poate ca unii oameni, in singuratatea lor, au nevoie de un catel de companie. Dar nu cred ca are cineva nevoie de trei dulai fiorosi atat timp cat locuieste intr-un bloc de locuinte si nu in mijlocul codrului sau la stana.

Faceti reclamatie la politie, la politia animalelor, la primarie, la directia de sanatate publica...
Impunerea unei taxe pe lista de intretinere pentru cei care detin caini este legala si se poate lua aceasta hotarare in adunarea generala pentru toti detinatorii de caini si nu numai pentru acestia in discutie.
Adunarea generala poate impune o taxa de caine, poate impune interdictia de a detine mai mult de un caine, poate impune anumite reguli...
Exista si legislatie cu privire la detinatorii de caini, conform careia acestia trebuie sa-si tina cainii in lesa, cu botnita, sa adune in punga mizeria facuta de caini s.a.m.d.
Accesati cateva adrese sa va mai lamuriti atat dumneavoastra care aveti nevoie acum dar si ceilalti comentatori care sustin ca istapanii sun cainii si nu oamenii.
[ link extern ]
sau
[ link extern ]
Super. Multumesc pt raspuns si clarificari, ref legislatia care prevede tinerea in lesa a cainilor/botnita, pt ca vrem sa somam mai intai chiriasi faptasi si proprietarul care tolereaza si apoi vom chema toate autoritatile si vom reclama.
Ideea este ca acesti chiriasi au achitat chiria pt 1 luna in avans si dupa aceasta luna am dori ca acestia sa plece din ap din cauza cainilor....... asa ca actionam in consecinta.
In reclamatie vrem sa citam legea respectiva cu art....
Multumesc mult Adriantot si Ynocentta.
incerc niste raspunsuri mai la obiect:

1) pentru mizerie se da amenda pentru mizerie, art de lege x. Nu va faceti dvs dreptate. Chemati politia locala, sa constate fecalele pe jos, ideal este sa si vedeti cand se intampla ca sa existe martor/persoana care sesizeaza institutia statului.

Daca politia locala nu vrea sa intocmeasca proces verbal de constatare, trebuie sa reclamati si pe politistii locali ca nu isi fac treaba, eventual trimiteti pe email la politie poza cu fecalele ( ca proba) plus cine a mai fost martor sa scrie si el, Iar acesta sa solicite ce masuri legale s-au luat impotriva politistului si impotriva chiriasului cu caini. Nu e deajuns doar politistul sa primeasca avertisment la serviciu trebuie rezolvata si problema pe fond.

Nu cred ca politia locala va face ceva daca le scrieti si le trimiteti niste poze cu fecale... dar puteti sa incercati atat in scris cat si telefonic, in paralel atunci cand sunt evenimente separate.

2) Sugerez: daca exista zgomot excesiv in apartament noaptea chemati Primaria Municipiului Bucuresti Directia de Mediu pentru a masura intensitatea latratului si a aplica amenzi pentru latrat. Solicitati sa va trimita si o copie de pe expertiza sonometrica din apartamentul cel mai apropiat.
Scrieti de mai multe ori ca sa aratati ca problema persista si ca sunteti insistenta, pe buna dreptate. Daca scrieti doar o data s-ar putea sa nici nu va mai raspunda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caine la bloc, obligatia de a curata mizeria pe care o lasa in gradina blocului Margareta72 Margareta72 Am un catel, metis, foarte pasnic si prietenos. Locuiesc la bloc si platesc la intreinere 3 lei pt el. Cand ies afara sa isi faca nevoile, ies fara lesa, ... (vezi toată discuția)
Legile privind proprietarii animalelor de companie contavocat11 contavocat11 Buna ziua, Fiind proprietarul unui caine metis de talie medie(16-17kg),cu varsta de 1 an si 3 luni, am inceput sa ma documentez privind legislatia ... (vezi toată discuția)
Problema caine vecina cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina care locuieste sub mine isi lasa cainele incuiat, fara nici un fel de supraveghere, de la primele ore ale diminetii si pana seara tarziu, ... (vezi toată discuția)