avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere contraventionala- raspuns cerere perimare ,ce ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere contraventionala- raspuns cerere perimare ,ce inseamna exact

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti daca puteti, am urmatoarea situatie:
Am facut contestatie (plangere contraventionala) in 2010 deoarece mi-a suspendat permisul intr-un mod incorect , la inceput s-a ocupat avocata firmei unde lucram de ceea ce insemna documentele necesare contestatiei . Nu m-am prezentat niciodata din cate intelesesem ca s-a inchis dosarul ,intre timp dansa a demisionat si uitandu-ma de curiozitate pe portal.just.ro am vazut urmatorul verdict:
Ora estimata: 08:30
Complet: C3 PERIMÃRI
Tip solutie: Constată perimată cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia de perimare invocata din oficiu Constata perimata judecata cauzei. Cu recurs in 5 zile de la pronuntare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 21.05.2013.
Document: Hotarâre 21.05.2013
Ora estimata: 8:30
Complet: Completul 2 (marţi)
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: În baza art. 155 ind 1 C.pr.civ., suspendă soluţionarea cauzei. Cu recurs pe întreaga durată a suspendării.

Ora estimata: 8:30
Complet: Completul 2 (marţi)
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: pune în vedere petentului să depună procesul verbal sub sancţiunea prevăzută de art.155, ind.1
Document: ocument: Încheiere - Suspendare 06.12.2011

Nu inteleg exact ce insemna acest lucru am pierdut sau am castigat, nu stiu ce am de facut in situatia de fata.
Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: adydorel33 , utilizator 11:25, 25 Mai 2013
S-a perimat actiunea dvs. Principalul efect al perimării judecăţii constă în stingerea procesului în faza în care se află la momentul îndeplinirii condiţiilor perimării. Ca urmare, actele de procedură întocmite până la data perimării judecăţii se consideră lipsite de orice efect, iar părţile din proces sunt repuse în situaţia juridică anterioară introducerii cererii (de chemare în judecată, de apel, recurs, revizuire etc.) în baza căreia activitatea judiciară a fost pornită.

In termen de 5 zile de la pronuntare trebuie sa formulati recurs. Pronuntarea s-a facut in data de 21.05.2013, ultima zi de depunere a recursului este 27.05.2013.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sa inteleg ca raman cu permisul suspendat si trebuie sa-l predau mai exact nu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare proces suspendat (plângere contravetionala) Vasilica80 Vasilica80 Buna ziua Am deschis un proces prin care contest o amenda primita pentru neplata rovinietei. La primul termen s-a suspendat judecata pentru ca nu am depus ... (vezi toată discuția)
Acționare în judecatã de douã ori pentru aceeași datorie Ionut 81 Ionut 81 am si eu o intrebare si anume acum 2 ani am fost dat in judecaa de asociatia de propietaripentru ne plta sumei de 2200 lei din care amplatit 1300 lei din suma ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnã ''constatã perimatã cererea''? Cristianp29 Cristianp29 Buna ziua, In data de 06.06.2013 m-am prezentat la judecatoria sectorului 3 pentru un proces avand ca obiect plangere contraventionala. Toate persoanele ... (vezi toată discuția)