Context: Detin un imobil (casa) intr-un complex rezidential, in urma unor probleme de constructie am cerut reparatii la imobil, in schimb am primit urmatoarea amenintare din partea dezvoltatorului #-o :
,, Incepand cu data de 27 mai 2013 , vi se comunica hotararea S.C. XXXX S.R.L (dezvoltator), in ceea ce priveste stationarea auto pe drumul de servitute apartinand dezvoltatorului , drum asupra caruia locatarii complexului au numai drept de acces, nu si de stationare vehicule. Toate hotararile urmeaza a va fi comunicate numai prin societate de avocatura reprezentanta a dezvoltatorului, luand se toate masurile legale potrivit contractelor semnate de catre dumneavoastra.,,
In contractul de vanzare-cumparare scrie astfel :
,,Odata cu imobilul mentionat mai sus se transmite cumparatorilor si dreptul de servitute de trecere cu piciorul si auto,, pe lotul X compus din teren, in suprafata de x.xxx,xx m.p., avand numarul cadastral xxxxx, inscris in CF nr. xxxxx.,,
Propietarul lotului respectiv este dezvoltatorul.
Drumul cu pricina are o latime de 8.55 m pe toata lungimea acestuia!
Intrebare: Am dreptul de parcare/stationare pe acest drum?
mie imi pare dupa cum ati expus dvs ca user speta ca nu aveti dreptul de a va parca masina pe drumul de servitute. Aveti doar dreptul de trecere pietonala si cu auto daca doar asta scrie in contract. Atat. Probabil ca dezvoltatorul imobiliar a vandut cu un pret mai mare si imobile cu locuri de parcare.